új karrier

2020.05.25. 14:00

Élénkebb az érdeklődés a katona hivatás iránt a járványhelyzetben

Somogyban április végéig közel háromszázan érdeklődtek a szerződéses és az önkéntes tartalékos katonai szolgálat iránt.

Harsányi Miklós

– Március közepétől élénkebb érdeklődés mutatkozik a honvédségben betölthető beosztások iránt – közölte lapunkkal Horváth Jenő őrnagy, a kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka –, de mi is keressük a lakosság megszólításának lehetőségeit. A megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának segítségével tájékoztató levelet juttatunk el az álláskeresőknek, köztük azoknak, akik a járvány miatt veszítették el a munkájukat. Első körben a 18 és 40 év közötti álláskeresőket szólítjuk meg, de továbbra is várunk minden nagykorú, 65 év alatti magyar állampolgárt, aki büntetlen előéletű.

Az érdeklődőknek a www.hadkiegeszites.hu vagy a www.iranyasereg.hu oldalakat javasolják. A járványügyi helyzet miatt bevezetett higiénés szabályok betartása mellett személyesen is várják a jelentkezőket Kaposváron, a Baross Gábor utcai toborzóirodában.

Horváth Jenő őrnagy kiemelte: továbbra is az a legfontosabb számukra, hogy erősítsék a honvédség és a civil társadalom kapcsolatát, s a Magyar Honvédségre minél többen tekintsenek továbbtanulási, szolgálati, illetve munkalehetőségként. A szerződéses és az önkéntes tartalékos szolgálati formákon kívül a honvédségi tanintézményeket is népszerűsítik.

A honvedelem.hu beszámolója szerint Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkár kiemelte: a koronavírus-járvány miatt indított hazai gazdaságvédelmi programban – amelynek a munkahelyteremtés áll a középpontjában – a Magyar Honvédség is rész vesz, mely mára az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában