„Egy a természettel”

2020.05.21. 13:49

Emlékerdő hirdeti a 2021-es évet a Zselici Erdészetben

Ötven év után ismét hazánkban rendezik meg a Vadászati és Természeti Világkiállítás jövő évben. Ennek örömére a SEFAG Zrt. egy emlékerdőt telepített a Zselici Erdészet területén. 

Sonline

A 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás házigazdája 50 év után ismét Magyarország lesz, melynek keretében „Egy a természettel” mottójú programsorozat indul, melynek célja, hogy felhívja figyelmet az ember és a természet kölcsönös együttélésére. A világkiállítással szeretnék közelebb hozni a látogatókhoz a minket körülvevő élővilág megőrzéséhez szükséges célokat, melyekhez többek között az erdész és vadász szakemberek folyamatos munkájára is kiemelten szükség van.

Az egy hektárnyi védett erdőterület szívében a gyertyános-kocsánytalan tölgyes erdő tökéletesen bemutatja a táj jellemző növény- és állatvilágát. Az emlékerdő faállományát főként a tavaly őszi kocsánytalan tölgy és a gyertyán, valamint vadkörte, madárcseresznye, barkócaberkenye alkotja majd. A fákat a szegélyeken cserjefajok – csere- és egybibés galagonya, illetve kökény – színesítik. A 2019-ben elültetett hatvankét ezüst hárs a „2021” feliratot formázza meg madártávból nézve.

A cég erdőtelepítési programja természetesen nem korlátozódik a szimbolikus akciókra. A tavalyi évben több mint hatvan hektár új erdőt telepítettek a SEFAG szakemberei. Az ország erdősültségének 27%-ra emelését célzó faültetési program idén is folytatódik, várhatóan már a települési önkormányzatok csatlakozásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában