Járványügy Somogyban

2020.05.08. 14:00

Hiába a leértékelés, kevés a vásárló az üzletekben

Már megengedett a teljes nyitvatartás, s sorra nyitnak ki a somogyi ruha- és cipőüzletek, szakboltok. Azt mondják, még nagyon gyér a forgalmuk, de bíznak benne, hogy hamar visszatérnek a vásárlók. Van, aki a vásárlás mellé apró ajándékot ad, más pedig akciókkal próbálja vonzóbbá tenni a portékáját.

Góz Lilla [email protected]

Két kivétellel az összes üzlet kinyitott a kaposvári bevásárlóközpontban. – A legtöbben harisnyát és zoknit keresnek – mondta az egyik nagy ruhaüzlet vezetője. – Az emberek óvatosak, mert még nem érzik, hogy teljesen elmúlt volna a vírusveszély, és a pénzükre is jobban vigyáznak, mert tudják, hogy bármikor veszélybe kerülhet a megélhetésük.

– A belvárosi üzletekben sincsenek többen. Mi csak pár hetet voltunk zárva, és most már újból teljes nyitvatartással dolgozunk – mondta lapunknak Hegedüs Krisztián Gábor üzletvezető. – Azt látom: az emberek kivárnak, tartalékolnak.

Sok kereskedő nehéz helyzetben van, nem tudja alkalmazottait fizetni és a csökkentett bérleti díjat sem. – Tegnap csupán öten tértek be hozzánk, és ők is csak nézelődtek – mondta Tóth Katalin, az egyik cipőbolt tulajdonosa. – Ötven százalékos akciókkal próbálkozom, teljesen feltöltöttem a készletemet.

Se ballagás, se esküvő, csak a vírus okozta félelem

Lovász Márta kaposvári divattervező jövő héten nyitja ki üzletét. – Nincs bevételünk, hiszen se ballagások, se esküvők... Bízunk benne, hogy a törzsvásárlóink visszatérnek hozzánk – mondta. A szakboltok is egytől-egyig kinyitottak. Az egyik fürdőszobaszalon hétfő óta teljes nyitvatartással működik. – Nagyon kevesen térnek be hozzánk, de ha mégis bejönnek, akkor vásárolnak, igaz csak kisebb mennyiségben – mondta el Tóth Albert üzletvezető. Megjegyezte: az eddigi tapasztalatok szerint számukra a május gyengébbnek tűnik, mint az április, mikor csak korlátozottan voltak nyitva.

Kiss Júlia ebédidőben ugrott be az egyik nagyobb ruhaüzletbe. – A kislányom kinőtte a nadrágjait, azt keresek most neki – mondta. – Amint kiválasztom, már megyek is. Csak annyit szeretnék a boltban tartózkodni, amennyit nagyon muszáj. Nem nézelődöm, mert úgy gondolom, hogy a korlátozás enyhítésével még korántsem ért véget a járvány – magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában