Járványügy Somogyban

2020.05.31. 18:15

Hiába nyílik a határ, idén itthon nyaralunk

Horvátország mától megnyitja határait a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák utasok előtt. Magyarországról azonban vélhetően kevesebben mennek majd az idén nyaralni a tengerpartra, egy felmérés szerint a többség itthon szeretné elkölteni a pénzét.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Idén nyáron vélhetően nem alakulnak ki hatalmas sorok a horvát–magyar határon. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) reprezentatív kutatásából kiderül, hogy a megkérdezettek mindösszesen csak 15 százaléka tervez külföldi nyaralást. A járvány miatt az emberek sokkal óvatosabban választanak úti célt. A felmérés szerint a magyarok 43 százalékának hiúsult meg külföldre vagy belföldre tervezett nyaralása. Egy kaposvári asszony például azt mondta: családjával Montenegróba szerettek volna utazni, de a vírus miatt lemondták a nyaralást. Új vakációt nem szerveznek már, a nyaralásra szánt pénzt lányuk lakásának felújítására költik inkább.

Az MTÜ kutatása szerint a veszélyhelyzet elmúltával, három hónapon belül a megkérdezettek harminchat százaléka tervez belföldi nyaralást. A legkedveltebb régió a Balaton és környéke. Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke azt mondta: a balatoni vállalkozók már teljes gőzzel készülnek a nyárra. Nagyon sok étterem, kávézó, fagyizó, strand és egyéb szolgáltatóhely kinyitott már, így aki pünkösd hétvégén érkezik a Balatonhoz, több kikapcsolódási lehetőség közül választhat. – Egy jó szezonban bízunk – hangsúlyozta Fekete Tamás. – S reméljük, hogy a belföldi turisták az ősszel is a Balatont választják majd. Az idei szezon nagyon erős lesz, a látogatók száma csúcsokat dönt majd. Már most nagyon sokan jönnek túrázni és kerékpározni a Balatonhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában