fotók

2020.05.19. 17:30

Ideért az amcsi cirkáló, veteránokat vizsgáztattak

Tizenkét járművet ellenőriztek hétfőn a kaposvári veteránjármű vizsgán. A Mercedes, Porsche és Skodán kívül több Pannónia is erősítette a mezőnyt.

Harsányi Miklós

Tizenkét járművet ellenőriztek hétfőn a kaposvári veteránjármű-vizsgán. A Mercedes, Porsche és Skodán kívül több Pannónia is erősítette a mezőnyt.

– Csak a sárvédőben annyi anyag lehet, mint egy egész kis Polskiban – álmélkodott egy nézelődő, amikor feltűnt egy Cadillac Calais. A kecskeméti Kincses Imre autója 1967-ben gördült ki a gyárból. Hossza meghaladja a hat métert, s 7035 köbcentis, 340 lóerős motor repíti a veterán verdát. Szervokormány, elektromosan mozgatható ülések és ablakok, s eredeti klíma, mindezt a 60-as évekből.

– Öt éve vásároltam, kifejezetten erre a modellre régóta vágytam – mondta az 52 éves férfi. – Gyerekkoromban csak a filmeken láttam amerikai autókat. Kiváló érzés vezetni, olykor találkozókra is eljárok.

Egy 1990-es Porsche Carrera is begördült a kaposvári veteránjármű-vizsga helyszínére. A fővárosból érkezett, s a sofőr a technikai adatok részletezése előtt arról biztosította az érdeklődőket: betartotta a sebességhatárokat. A tamási Susóczki György egy Skoda Octavia kombit vizsgáztatott. Az 1969-ben készült vízhűtéses, 1241 köbcentis, 44 lóerős típus érdekessége, hogy hátsó lámpáit az 1970-től készített Skoda S 100-astól kapta, a műszerfalat a Skoda 1000 MB-től.

– Legyen szó bármilyen márkáról, a törődést és a figyelmet rengetek élménnyel hálálja meg a veterán jármű. S aki beül egy ilyen autóba, pláne vezeti, hallatlanul érdekes érzés keríti hatalmába – mondta.

Blöszel Tibor Kiskunfélegyházáról kereste fel Kaposvárt: a 200-as dízel Mercedes szerinte kényelmes és szinte elnyűhetetlen. Százon – országúton – 6,9-7,1 liter gázolajjal is beéri az 1977-es modell.

Punik László, a vizsgabizottság elnöke azt mondta: 12 járművet, személygépkocsit és motorkerékpárt hoztak a vizsgára. Az ország távolabbi településeiről is bejelentkeztek, a következő hónapokban a jelenleginél is nagyobb érdeklődésre van kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában