Járványügy Somogyban

2020.05.20. 16:00

Ismét gyerekzsivaj és élet költözött a játszóterekre

Leszedték a bejárást tiltó szalagokat, és újra benépesültek a játszóterek. A héten a kismamák és a kisgyermekek boldogan vették birtokba a vírusveszély miatt eddig tiltott helyszíneket. De azok a kamaszok is megjelentek, akik unják már az otthoni digitális oktatást, sőt a hajléktalanok sem maradtak távol.

Kovács Gábor

Egy másfél éves és egy ötéves kislánnyal kora délelőtt a szabad játszótér felé vette az irányt a fiatal édesanya, Jakab-Vasas Kinga. Szándékosan jöttek korán, mert arra számítottak, hogy késő délelőtt már nagy lesz a tumultus a Berzsenyi parkban.

– A közelben lakunk, de a járvány alatt csak sétálgatni tudtunk erre – idézte fel az édesanya. – Eddig zárva volt a játszótér, és nehéz volt megmagyarázni a gyerekeknek, hogy miért nem jöhettek be. A pici sírva is fakadt, amint meglátta a hintát. Ő hintázni és csúszdázni szeret, a nővérének a mászóka a kedvence.

Sör és szendvics – ez volt a menüje egy farmermellényes fiatalembernek, akik a néhai Gábor Andor, mai nevén Takáts Gyula téren egy padon falatozgatott. Édesanyja is elkísérte, Nagybajomból jöttek bevásárolni. Az időseknek fenntartott idősáv elmúltát az Árnyas játszótér közelében várták ki. Elmondásuk szerint csak átmenő forgalommal találkoztak.

– Kisgyerekes szülők alig jöttek vissza – erősítette meg a közelben lakó Békefi Tibor is. – Inkább a hajléktalanok találtak rá a játszótér környékére. Állítólag a szállóról ki vannak tiltva. De nem csaptak ramazurit, nem hangoskodtak, meghúzták magukat a járvány alatt.

Délután a kaposvári hipermarket melletti játszótéren egy ősz nagypapa hintáztatta lelkesen az unokáját, mellette a padon két kiskamasz lány és egy fiú csipszet ettek és nevetve beszélgettek. A városligeti sportpályákon egy tűt sem lehetett volna leejteni. Bödő Barnabás megjegyezte, hogy a műfüves focipálya megnyitását már régóta várták. Pete Martin elégedetten mesélt az érettségijéről, most egy kis sporttal vezeti le a feszültséget. Amíg zárva voltak a pályák, csak a fűben tudtak üldögélni – fűzte hozzá.

A sportpályákon szaladgáló fiatalok mellett időseket is láttunk a játszótereken. A legtöbben csak sétálgattak, de volt, akinek mozgásra is maradt ereje. Nem tartottak a vírusveszélytől, mert szinte mindenkinél volt fertőtlenítőszer, és sportolás után használták is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában