unortodox megoldások

2020.05.10. 15:30

Istentiszteletet csak felvételről nézhetünk

A járványhelyzet okozta nehézségek, illetve a kijárási korlátozás ideje alatt sem állt le természetesen az egyházi élet.

Gy. Zs.

Az interneten keresztül, illetve a helyi és a környékbeli médiumok segítségével felvételről közvetítették a vasárnapi istentiszteleteket Balatonbogláron.

Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna evangélikus lelkész a Somogyi Hírlap kérdésére elmondta: március közepén tartották az utolsó istentiszteletet a templomban, utána a járványveszély miatt beszüntették a személyes találkozást.

– Azóta az online felületre szorítkozunk, s azt ma még senki nem tudja pontosan, hogy meddig kell így tennünk – mondta. – Ugyanakkor az internetre felkerülő felvételek melletti nézőszámból az látszik, hogy talán egy kicsit még többekhez is elérhetnek az istentiszteletek, mint alapesetben.

A balatonboglári lelkész ezenkívül igei gondolatokat – rövid bibliamagyarázatot – is megoszt rendszeresen a Facebookon Napi falatok címmel, melyeket aztán néhányan ki is nyomtatnak és elviszik az idősebbek számára, hogy ők is olvashassák azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában