átállás

2020.05.23. 11:30

Megváltozik a helyközi autóbusz-menetrend

Május 16-tól változik a helyközi autóbusz-menetrend. A Volánbusz Somogyban 245 buszt üzemeltet, a koronavírus-járvány miatt továbbra is szigorú biztonsági szabályok vonatkoznak az utasokra.

Harsányi Miklós

– A kaposvári autóbusz-állomásról munkanapokon 5.10-kor Ecsenyig közlekedő járat öt perccel korábban indul – derült ki a Volánbusz frissen megjelent tájékoztatójából. – A tanév alatt – munkaszüneti napokon – a gamási községházától Fonyódra közlekedő busz öt perccel hamarabb, 6.12-kor indul, s menetideje kis mértékben változik. A szabadnapokon 12.05-kor Nagykanizsáról Kaposvárra közlekedő autóbusz öt perccel később, 12.10-kor indul el.

A szombattól érvénybe lépő menetrendi változás érinti a Tab–Andocs–Karád–Balatonboglár–Fonyód vonalat is.

Az augusztus és június között munkanapokon 6.15-kor, s július és augusztus között 6.21-kor a karádi temetőtől Fonyódra közlekedő járatok a továbbiakban egy járatként, minden munkanap közlekednek. A lengyeltóti városházától munkanapokon 4.33-kor rajtoló járat Nikláig rövidített szakaszon megy, a jövőben csak a postai megállóig szállítják az utasokat. Érdemes figyelniük a menetrendet azoknak is, akik Balatonszentgyörgyről utaznak Sávolyra. Tanítási napokon ugyanis a vasútállomásról tíz perccel később, 8.20-kor indítják a buszt. A változás része, hogy július és augusztus között a munkanapokon 19.20-kor a fonyódi vasútállomásról Balatonlellére közlekedő járat megszűnik.

A Volánbusz Somogyban 245 autóbuszt üzemeltet, s 2019-ben csaknem 14 millió utas vette igénybe a szolgáltatásaikat. A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszában, a május 11-i üzemkezdettől további jelentős változások léptek életbe a közlekedési társaság járatain. A május 4-től érvényes új járvány­ügyi szabályozás értelmében mindenki számára kötelező a szájmaszk viselése, illetve a száj és az orr eltakarása a Volánbusz valamennyi járatán és utasforgalmi létesítményeiben. A szabály egyaránt vonatkozik a menetrend szerint helyi és helyközi, az országos és regionális, a szerződéses és különcélú járatokra valamint az alvállalkozók által üzemeltetett buszokra, függetlenül attól, hogy érintik-e Budapest vagy Pest megye közigazgatási területét. A főváros és Pest megyét nem érintő járatok esetében visszaáll az első ajtós felszállási rend és szigorú óvintézkedések betartása mellett ismét lehet a járművezetőtől menetjegyet, bérletet vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában