fények

2020.05.03. 20:00

Nappaliban gurul az artistabicikli

Egy látványos videót készítettek a szőlőskislaki artisták. Gyerekek és szüleik gyakorolják az egykerekű bicikli vagy éppen a labdák, karikák dobálását.

Góz Lilla [email protected]

Egy látványos videót készítettek a szőlőskislaki artisták. Gyerekek és szüleik gyakorolják az egykerekű biciklizést, a labdák, karikák dobálását a három és fél perces felvételen.

– Március elején elkezdtük az edzést, de két hét után abba kellett hagynunk a karantén miatt, kiosztottuk az eszközöket, így a gyakorlás nem állt meg, az erről készült felvételekből pedig videoklip készült – mondta el Latrompette Matild, a Szőlőskislaki Artista Iskola művészeti vezetője. Tíz gyermek mutatta be az artista gyakorlatokat, amelyet szüleik telefonnal videóztak le. Volt olyan édesanya, aki egykori tanítványként kedvet kapott a zsonglőrködéshez.

– A videó Maradj otthon címmel jelent meg, és az volt vele a célunk, hogy megőrizzük az optimizmusunkat és színesítsük a hétköznapokat az emberek számára a járványhelyzetben – jegyezte meg a művészeti vezető. Latrompette Matild 2009 óta foglalkozik szakköri keretek között a gyerekek képzésével. A szőlőskislaki művelődési házban sajátítják el a az artista gyakorlatokat, amelyeket a balatoni fesztiválokon és a pécsi filmfesztiválon mutatnak be. Bíznak abban, hogy a most gyakorolt mozdulatokkal a járványhelyzet elmúltával mosolyt csalhatnak minél több ember arcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában