vírusveszély

2020.05.14. 18:41

Pozitív lett a gyorsteszt a taszári idősotthonban

A településen működő idősek otthonában a járványügyi szakemberek a kötelező országos ellenőrzésen koronavírus vizsgálatokat végeztek még május első napjaiban, és egy ápoltnál pozitív lett a gyorsteszt eredménye.

K. G.

Budapest, 2020. május 5. Védõfelszerelést viselõ ápoló ellát egy beteget a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. május 5-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Azóta azonban további vizsgálatokat és mintavételezéseket folytattak le több mint 70 emberre, és valamennyien panasz- és tünetmentesek voltak. Varjas András, Taszár polgármestere kérésünkre beszámolt a mai helyzetről: a korábban pozitív gondozott azóta többszörösen negatív eredményt produkált.

Az elmúlt hetekben többen is karanténban voltak a településen, de a negyedik és ötödik tesztjük is negatív lett, így nincs ok aggodalomra. Továbbra is folyamatosan szűrik majd az érintetteket. A taszári idősotthonban csütörtökön oldották fel az elrendelt szobakarantént.

 

Képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában