nyári szezon

2020.05.29. 19:15

Siófok várja a vendégeket, de a szezonnyitó ünnepség elmarad

Siófok újra nyitva, a hétvégétől nemcsak a szállodák, hanem a vendéglátóhelyek és a szolgáltatók nagy része is várja a vendégeket. A közel 130 éves hagyománnyal bíró szezonnyitó ünnepség ezúttal elmarad, így a Nyár fővárosának kulcsát sem veheti át szimbolikusan a város, de az élet visszaáll a régi kerékvágásba és elindul a nyári szezon.

Kolumbán Tünde

Fotós:

Fotós:

Stadler-Szentpéteri Ildikó, a siófoki Tourinform iroda vezetője a pünkösdi nyitás okán arról beszélt, hogy a karanténos időszakban számos társadalmi egyeztetést folytattak Siófok jelentősebb turisztikai szereplőinek részvételével, és a kezdeti borúlátás után mostanra elmondható, hogy mindenki bizakodó a nyári forgalmat illetően. – A nagyobb szállodák és apartmanok visszajelzései alapján megindultak a foglalások. A júliusi, augusztusi időszakok telítődnek és már szeptemberre is sok az érdeklődés és a foglalás – mondta Stadler-Szentpéteri Ildikó, aki arról is beszélt, hogy egy akciótervet is készítettek, és olyan üzeneteket juttatnak majd el a vendégekhez, amik rendezvények nélkül is

vonzóvá tehetik Siófokot.

Ilyen a 17 kilométeres partszakasz vagy az a tény, hogy a városban mintegy 800 Szép-kártya elfogadó hely működik. Tegnap óta nyitva a Nagystranddal együtt a Plázs is, ahol a nyárra tervezett koncerteket augusztus 15. után tartják meg, attól kezdve viszont szinte minden napra jut zenés program a fehér homokon,

ahol idén először még szeptemberben is várják a nagyközönséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában