Segítő erő

2020.05.20. 13:29

Súlyosan beteg balatonboglári kislányért fognak össze

Háromszázharminchárom kilométert bringázott egy súlyosan beteg balatonboglári kislányért Zsiga Csaba. Célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezetében a valódi nehézségekkel küzdő emberekre.

Góz Lilla

– A 11 éves Lizit már március eleje óta magas láz gyötörte, eleinte mandulagyulladással kezelték, miután a két antibiotikus kúra utána se javult a helyzete, a siófoki, majd a budapesti SOTE I. és II. Gyermekgyógyászati Klinikára került, ahol kiderült rosszindulatú daganatos betegségben szenved – mesélte Zsiga Csaba. – Tapasztalatból tudom, hogy nagyon kemény harcot kell vívni egy felnőttnek, pláne egy gyereknek a daganatos betegséggel, arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy kerekedjünk felül a hétköznapi problémákon és vegyük észre a környezetünkben a valódi nehézségekkel küzdő embereket – jegyezte meg a fonyódi bringás. A következő terve, hogy 2020-ban 2020 kilométert fog tekerni a daganatos gyerekekért.

Györfi Éva a 11 éves kislány nagymamája elmondta: Lizi három hete kórházban van, ahol mesterségesen táplálják, de így is 14 kilogrammot fogyott március óta. Kemoterápiás kezelést is kap. Az édesanyja, Tünde folyamatosan ott van mellette, így dolgozni sem tud. A balatonboglári önkormányzat miután megtudta, hogy nehéz helyzetbe került egy helyi család, azonnal segített. – Bízunk benne, hogy a kislány hamar felépül, az önkormányzat rendkívüli nagyobb összegű segélyt biztosított a családnak és a helyi általános iskola, ahová Lizi jár gyűjtésbe kezdett – mondta el Mészáros Miklós polgármester. Klotz Péter, Szőlősgyörök polgármestere jótékonysági estet szervezne Lizi gyógyulásának a megsegítése céljából, amint a járványhelyzet szabályai ezt lehetővé teszik.

Összefogással hozzájárulhatunk Lizi gyógyulásához:

Szegediné Kovács Tünde (az édesanya) bankszámlaszáma: 10103788-34625900-01003003

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában