Járványügy Somogyban

2020.05.28. 17:30

Táblagépekkel segítik az egészségügyi dolgozók családjait

Özvegyként egyedül gondoskodik a két kisgyermekéről Kissné Prigli Katalin, aki a siófoki kórház fül-orr-gégészeti osztályán dolgozik.

K.G.

Ezért tartja nagy segítségnek, hogy részesülhetett abból a támogatásból, amelynek keretében 31 somogyi egészségügyi dolgozó kapott táblagépeket. Ők a családjukban távoktatásban tanuló, korszerű informatikai eszközzel eddig nem rendelkező gyermekeket nevelnek. A táblagépeket csütörtökön osztották szét a pályázók között a Dorottya Hotelben.

Szabó Gyuláné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Somogy megyei elnöke az átadáson elmondta: az utóbbi időszakban a koronavírus-járvány a nagy cégek és állami szervezetek figyelmét is az egészségügy támogatására irányította. A MESZK országos szervezete az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, illetve a Telekom és a Samsung segítségével az országban összesen ezer táblagépet adományozott egészségügyi szakdolgozóknak, ebből jutott több mint 30 Somogyba. A jutalmazottak között voltak olyanok, akik a megyében a COVID-19 vírus járványügyi feladatainak oroszlánrészét végezték, de voltak az alapellátásban dolgozók, sőt szociális gondozók is. Így kaphatott digitális eszközt a Nagyatádon dolgozó mentős, és a siófoki és a kaposvári kórházban dolgozó szakápoló egyaránt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában