Járványügy Somogyban

2020.05.15. 11:30

Tiszta cellákat hagytak a fertőtlenítés után

A büntetés-végrehajtási szervezet a járvány­ügyi hatóságok protokolljának megfelelően egymás után több megelőző intézkedést vezetett be, így a helyi börtönben is elvégezték a fertőtlenítést. A munkálatok során országosan összesen 85 ezer liter fertőtlenítőszert használtak fel a szakemberek.

Harsányi Miklós

– Erőfeszítéseinknek köszönhetően a magyar börtönökben nincs koronavírussal fertőzött személy – tájékoztatta a Somogyi Hírlapot a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsoknságának (BVOP) kommunikációs főosztálya. – Az intézkedéssorozat részeként a BVOP április 30-án elrendelte a büntetés-végrehajtási intézetek megelőző fertőtlenítését.

– Az összes magyarországi börtönben kollégáink, illetve a fogvatartottak végezték el a teljes körű fertőtlenítést, amely közel 3500 személy bevonásával történt meg. Több mint 11 ezer helyiséget érintett a fertőtlenítés, s 85 ezer liter fertőtlenítőszert, továbbá 12 ezer védőruházatot, maszkot, kesztyűt, overált használtak fel.

Mint megtudtuk, csak a somogyi megyeszékhelyen száz liter fertőtlenítőszer fogyott el. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsoknsága közölte: a fertőtlenítés Kaposváron – akárcsak az összes börtönben – kiterjedt a bástyafal, illetve a biztonsági kerítés közelében található közterületre, az őrzött területen található közlekedőutakra, a fogvatartottak mozgási útvonalaira, a séta-, illetve sportudvarokra, a fogvatartottak elhelyezésére, foglalkoztatására szolgáló épületek összes helyiségre. Ezen kívül a személyi állomány szolgálatteljesítési helyiségeire, a berendezési tárgyakra valamint a bv-szervek kezelésében lévő valamennyi gépjárműre. A büntetés-végrehajtás meghatározott rendszerességgel folyamatosan fertőtleníteni fogja a börtönöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában