galéria

2020.05.18. 14:00

Várt zuhanás: új szabályokkal, de beindult az újlaki ejtőernyősélet

A korábbi járványügyi korlátozások enyhítése után a hétvégén beindult az ejtőernyősélet a kaposújlaki repülőtéren.

K.G.

DCIM100GOPROG0021186.

Boross Attila, az ejtőernyősök szakmai vezetője érdeklődésünkre elmondta: az új szabályokat szigorúan betartva gyakorló ugrások, ismeretfelújító feladatok és az év eleji vizsgáztatás terepe volt a reptér a szombati napos időben. Gondoskodnak az ugrók biztonságos elhelyezéséről, kézfertőtlenítőt használnak, sőt a repülőgépeket is gyakran fertőtlenítik, leginkább azokat a részeket, ahol az ejtőernyősök hozzáérhetnek. A sportolók a saját érdekükben vigyáznak a távolságtartásra, csak az léphet be a reptérre közülük, aki írásban nyilatkozik, hogy nincs koronavírus-fertőzése és az elmúlt két hétben nem találkozott ilyen beteggel.

 

A kaposvári Bódis Milán élete első ugrását hajtotta végre a hétvégén. Négy barátjával együtt már régóta tervezte ezt a sportélményt, és azonnal időpontot foglaltak Kaposújlakon, amint a korlátozások feloldása után lehetséges volt. A fiatal férfi unatkozott otthon, ugyanis kéthetes, önkéntes karantént töltött le, miután Ausztriában szakácsként dolgozik, és onnan jött haza a járvány elől. A kinti munkáját nem vesztette el, készül vissza külföldre dolgozni és teljesen egészséges.

A gyakorlott ejtőernyős oktatóval közösen végrehajtott tandemugrással egy életre szóló élménnyel gazdagodott annak ellenére, hogy a zuhanás közben volt egy pont, amikor alig kapott levegőt, de a földet érés már szerencsésen alakult.

Bár a vasárnapi esős időben nem szálltak fel az ugrókkal a gépek, a somogyi ejtőernyősök nem voltak elégedetlenek a mostani rendhagyó szezonkezdettel. Boross Attila szerint ez a sport ugyan kiszolgáltatott az időjárásnak, korábban pedig a járványhelyzetnek, de évek óta az a tapasztalat, hogy a májusi enyhe időben kezdődik meg náluk igazán a szezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában