csökkentett nyitvatartás

2020.05.28. 20:00

Hétfőn újra kinyitja kapuit a Krisna-völgy

Egyelőre csökkentett nyitvatartással és megfelelő óvintézkedés mellett június 1-től kinyit a somogyvámosi Krisna-völgy. Mivel Krisna-völgy népszerű turisztikai célpont, a járványügyi helyzet miatt kialakult kényszerszünet után fokozott résztvevőre számítanak már a nyitás napján.

Vigmond Erika

Fotó: LANG ROBERT

– Természetesen kiemelt figyelmet fordítunk a higiéniai feltételek biztosítására, mint a gyakoribb takarítás, fertőtlenítés – mondta Szilaj Péterné a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének sajtóreferense. – A szentélyt csak maszkban látogathatják az érdeklődők, a szabadtéren a másfél méteres távolságot kell betartani és kézfertőtlenítőket is kihelyezünk. Kezdetben úgy volt, hogy az éttermünkben készült ételeket a recepciónál előre csomagolva árusítjuk, de a legutóbbi szabályozás lehetővé tette annak kinyitását, így az is látogatható.

A sajtóreferens hozzátette azt is: az önkéntes karantén ideje alatt is – a Krisna-hívők Ételt az Életért programja keretében – fenntartották a mindennapos ételosztó missziót. A Krisna-völgyi farm éttermében az étel elkészítése fokozott fertőtlenítési eljárások mellett, míg az ételosztások fokozott elővigyázatossággal és az ilyenkor szokásos higiéniai szabályok betartása mellett történt. Krisna-völgyből Marcaliba is a hét öt napján érkezett és érkezik továbbra is több mint félszáz adag étel, amit a piactéren, valamint Marcali horvátkúti városrészében osztanak ki rászoruló családoknak, időseknek.

– Krisna-völgyben az egyik fő cél az önfenntartás elérése, főleg zöldség és gyümölcstermesztésben. A tavasszal több fejlesztés is volt – tért ki a völgylakók karantén alatti életére Szilaj Péterné. – Ilyen volt például a kézi műveléses precíziós eszközök beszerzése, vagy a vető magbank létrehozása a jövőbeni termés mennyiségének fenntartása érdekében. Ehhez tartozik annak a magparcellának a kialakítása is, mely kifejezetten a magfogást szolgálja.

Bár Krisna-völgy zárva volt a látogatók előtt, annál intenzívebbé vált a külvilágra nyitó online jelenlét. – Rendszeresen jelentkeztünk híradóval facebookos oldalunkon, aminek segítségével például öko-kertészkedési praktikus tanácsokat adtunk, de Krisna-völgyi ételek elkészítését is elsajátíthatták a vidófelvételeken keresztül. A legnépszerűbb az élő adásban közvetített online körvezetés volt, ezért ezt szeretnénk is folytatni – összegezte a sajtóreferens, aki azt is előrevetítette, hogy a programokat is fokozatosan indítják újra. Első körben az elmaradt tematikus hétvégék kisebb rendezvényeit szeretnék pótolni, mint a Henna-, vagy Csodaboci fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában