Járványügy Somogyban

2020.05.09. 08:47

Visszafogta a cégalapítási kedvet a koronavírus

A koronavírus hatása egyre erősebben érvényesül a gazdaságban. Országosan áprilisban 1442 cégalapítást tettek közzé, ez 42 százalékos visszaesés a márciusi adatokhoz képest.

Harsányi Miklós

Somogyban 18 alapítás és 26 megszűnés mellett négy új felszámolást rögzítettek. – A visszaesésnek lehetnének elméletben technikai okai is, hiszen a közzétételek is lassulhatnak távolságtartó intézkedések eredményeképp – derült ki az Opten tájékoztatójából. – Ugyanakkor a közzétett céginformációs adatok közül csak a cégalapításoknál erős a visszaesés. Így a csökkenés ténylegesen elmaradó cégalapításokat valószínűsít.

Az alapítások egységesen estek vissza az egész ország területén.

Gulyás Árpád, a SKIK alelnöke rámutatott: a koronavírus-fertőzés hatása számos területen megmutatkozik. Pillanatnyilag feltételezhető, hogy a következő egy-két hónapban nem nő jelentősen a cégalapítások száma. A hitelképes vállalkozói rétegnek azonban érdemi segítséget jelenthetnek az új gazdaságvédelmi intézkedések. Így egyebek mellett az, hogy a cégek kedvezményes kamatozású hitelhez juthatnak.

Fontos, hogy a társaság talpon maradását, fejlődését érintő pénzügyi döntést a vállalkozók mindig megfontoltan hozzák meg. Harsányi Miklós

Érdemi segítséget jelentenek az új gazdaságvédelmi intézkedések

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában