országos verseny

2020.06.15. 09:33

Baross Gábor Instagram-oldalával nyertek különdíjat a siófoki gimisek

Az idei ESTÖRI Kreatív Történelmi versenyen különdíjjal jutalmazták a Siófoki Perczel Mór Gimnázium csapatát. A csapat a különdíjat Baross Gábor Instagram-oldalának elkészítésével nyerte el.

Sonline

A három fordulóban és a döntőben a diákok a dualizmus korával ismerkedtek meg, közös kutatómunkával tanultak, belekóstoltak az online újságírásba, miközben szórakoztató tartalmakat állítottak elő. A versenyt záró harmadik fordulóban a csapatok történelmi karakterek és közéleti személyek, így például Mikszáth Kálmán, Tisza Kálmán, vagy épp Baross Gábor Instagram oldalát hozták létre és töltötték meg kreatív tartalommal. A nagyon szoros versenyben végül a zsűri a három dobogós helyezés mellett három különdíjat is kiosztott, köztük a siófoki gimnáziumnak is.

A harmadik fordulóban a döntőbe jutott tizenkét csapat hat történelmi karakter Instagram-oldalát hozta létre. Blaha Lujza, Zsolnay Vilmos, Tisza Kálmán, Esterházy III. Miklós, Baross Gábor és Mikszáth Kálmán mindennapjait, magénéletének és munkásságának érdekes részleteit változatos és kreatív tartalmak segítségével mutatták be.

 

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#𝚊𝚟𝚊𝚜𝚐𝚢𝚞𝚛𝚘𝚔💪🏼🇭🇺 (@baross.gabor_a_vasminiszter) által megosztott bejegyzés,

 

Az Esterhazy Magyarország Alapítvány célja a versennyel, hogy megmutassa azt, hogy a digitális világ eszközrendszerét és platformjait jól ismerő diákok hogyan tudják átadni, bemutatni történelmi ismereteiket kreatív megoldásokon keresztül.

A diákok már az előző fordulókban is számot adtak leleményességükről, mikor időutazó újságíróként megmutatták, milyen lenne egy 19 századi online hírportál címlapja, és hogyan üzenhetnek történelmi karakterek bőrébe bújva Facebook profikon keresztül a múltból a jelennek. Ennek során a diákok új területeket ismerhettek meg, fejlődtek a digitális kompetenciáik és a maguk nemében egyedülálló tartalmakat állítottak elő, így a verseny a digitális oktatás szempontjából is figyelmet érdemlő kezdeményezésnek számít.

A versenyről és az egyes fordulókban készült munkákról bővebben az estöri.hu oldalon lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában