finom falatok

2020.06.01. 17:30

Az otthoni tepsikhez igazodnak

Az igali Pek-Snack Kft. 574,5 millió forintos beruházáshoz 287,2 millió forint kormányzati támogatást kapott. A csomagolás automatizálása tovább növeli a társaság versenyképességét, a fejlesztést 2021-ben fejezik be.

Harsányi Miklós

A beruházás révén több fagyasztott pékárut gyárthatnak, s szélesíthetik a csomagolási palettát. Antal Csaba, az igali Pek-Snack Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: iparágukban az innováció általában az új ízek bevezetésére korlátozódik. Cégük azonban nagyobb célokat tűzött ki: az egészséges életmód jegyében új termékek gyártását is tervezik, mert az egészségtudatosság egyre fontosabb szempont lesz a termékkínálat kialakításában.

– A járvány a 2019-ben több mint hatmilliárd forint árbevételű Pek-Snack mindennapjait is átírta – mondta az ügyvezető igazgató. – Vállalatunk megfelelt a kihívásoknak. Nehéz időszakot éltünk át, de sikerült megtartani a piaci pozíciónkat. Rendkívül rövid idő alatt új termékkoncepciót fejlesztettünk ki, s új partnereket találtunk.

A cégvezető rámutatott: a vásárlók visszajelzéseiből azt tapasztalják, hogy a járvány következtében a fogyasztói szokások is átalakulnak. A jövőben egyre nagyobb hangsúlyt kap a termékek házhoz szállítása és otthoni elkészítése. Antal Csaba közölte: rekord gyorsasággal reagáltak az új trendre, s otthoni sütésre és fogyasztásra kifejlesztett választékot vezettek be a piacra.

– A vészhelyzet alatt otthoni munkavégzést rendeltünk el az irodai dolgozóink és az értékesítési munkatársak részére – mondta. – A személyes higiéniai szabályok betartása mellett, kollégáink egészségének védelmét szem előtt tartva igali gyárunk és a szállítás, az ellátási lánc fennakadás nélkül, jól működött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában