online zeneművészek

2020.06.10. 20:00

Digitálisan is eredményesek a kaposvári zeneiskolások

Rendhagyó, online tanévzárót tartottak szerdán a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában. Átadták az Év tanulója és diákja díjat az intézményben, ahová több mint 500 növendék jár.

Harsányi Miklós

Fotó: LANG ROBERT

– Valamennyi munkatársam kiválóan helytállt, gyorsan és példásan megoldották a feladatokat – mondta Nagy Tamás, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója. – A koronavírus fertőzés olyan fordulatot hozott mindannyiunk életébe, amit korábban el sem tudtuk képzelni. A digitális oktatásra napok alatt átálltunk, büszke vagyok csapatunk teljesítményére.

Nagy Tamás rámutatott: sokan megtalálták a pillanatban rejlő lehetőséget. A tanulók a szokásosnál is rendszeresebb gyakorlással az utóbbi hetekben nagyon sokat fejlődtek. Dicséret illeti az összes diákot, akik a kezdeti nehézségek után – a skypos, illetve messengeres órákon – elvégezték a hangszerek hangolását, amit a tanárok személyes segítsége nélkül, egyedül otthon oldottak meg. Az igazgató méltatta a szülők segítségét, hozzáállását. Rámutatott: a zeneiskola idei szakmai élete jelentős mértékben eltért a tervektől. A hangversenyek március közepétől elmaradtak, így az általuk előkészített fafúvós verseny is. Ennek ellenére a diákoknak 74 hangversenyt szerveztek a zeneiskolában, s 67 alkalommal léptek fel különböző rendezvényeken.

Újra elnyerték a bázis intézmény címet

Az Év tanulója Tran Ngoc Hung, az Év tanára Nagy Tamás. Erről a zeneiskola tantestülete titkos szavazással döntött. A 2019-2020-as tanév legeredményesebb tanára: Várfalvi-Fodor Éva, Bothné Vörös Katalin, Farkasné Nagy Gabriella és Vikol Judit, a legeredményesebb tanuló díjat Deng Jia Kun, Nagy Tamás, Varga Zsófia, Zeng Ziquan és Szőke Zsombor kapta. A dolgozók közül igazgatói dicséretben részesült Horváth Virág, Istánsuly Júlia, Kuruczné Kercsó Zsuzsanna, Gubikné Istvánovics Dóra és Szabó Klaudia.

Nagy Tamás közölte: a Liszt Ferenc Zeneiskola egy újabb sikeres pályázat benyújtásával – 2023 júniusáig – ismét elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában