DARÁNY-HOMOKSZENTGYÖRGY

2020.06.09. 14:26

Életre kelteni a kis gyülekezeteket

Otthon érzi magát Somogyban, segédlelkészi évét a Hetes-Magyaregres-Somogyaszaló-Mezőcsokonya körzetben töltötte. Itt kezdődött Ozvaldik-Török Ágnes felnőtt élete, aki most a Dráva mentén is gondozza a rábízottakat.

Gamos Adrienne

Még nem ismeri ezt a vidéket, de hallott már az Ős-Dráva Programról. A veszprémi, a mezőföldi és a somogyi református egyházmegyében is végez helyettesítő szolgálatot. Pünkösdtől Darányban és a hozzátartozó eklézsiákban, Istvándiban, Kálmáncsán és Homokszentgyörgyön látja el lelkészi teendőit. Egyébként családi szálak fűzik a Zákányi családhoz, akinek prédikátorai több generáción keresztül pásztorolták Homokszentgyörgy reformátusait.

A lelkésznő Kisszékelyben lakik családjával. A nagy távolság miatt viszont csütörtöktől vasárnapig Darányban tartózkodik, a hét másik felét a Tolna megyei kisközségben tölti szeretteivel.

– Hiszem, hogy Istennek terve van a falusi, illetve a kis közösségekkel is. Ez nem azt jelenti, hogy tisztességesen eltemetjük a gyülekezeteket és asszisztálunk a halálukhoz – fogalmazott Ozvaldik-Török Ágnes. – Meg kell látni az Isten által készített lehetőségeket. Teljes odaszánássál fáradozom új szolgálati helyeimen is. Tudom jól, hogy az elmúlt időszakban lelkészváltások voltak itt, s érthető, ha azt kérdezik, hogy meddig maradok.

Szerintem azonban sokkal fontosabb kérdés az, hogy életre kelnek-e a vidéki gyülekezetek. S ennek csupán egyik tényezője a lelkipásztor személye. Olyan programokat szeretnék szervezni, mely reményeim szerint széleskörű érdeklődésre tarthatnak számot minden korosztály körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában