apró meglepetés

2020.06.19. 19:00

Fülesbagoly fiókák költöztek Petesmalomba

Két fülesbagoly fióka az új lakója a petesmalmi vidraparknak.

Góz Lilla

Balogh Márta a bolhási polgármester hívta fel, hogy találtak először egy bagolyfiókát a könyvtárparkban. – Egy közmunkásunk fűnyírás közben talált egyet, majd egy újabb fióka került elő a fűnyírás közben, drónnal figyeltük meg a környéket és nem találtunk fészket, ezért kértük Balogh Márta segítségét – mondta el a Szabó Bence Bolhás polgármestere. Hozzátette: Nagyatádon volt a találkozó és egy nagyobb dobozban átnyújtották a fiókákat, akik a Bogyó és Babóca nevet kapták és csütörtökön költöztek be Petesmalomba.

– Kalciumporba mártott csirkemellet kapnak, a tervek szerint csütörtökön a Fővárosi Állat-és Növénykert munkatársai viszik el a kicsiket – tette hozzá Balogh Márta. A kisebb fiókát védelmezi a nagyobb, egy leengedett redőnyös helyiségben pihennek, ahol hűvös van és semmilyen zavaró körülmény nincs. Mindössze két-három hetesek lehetnek. Az erdei fülesbaglyot 2020-ban az Év madarának választották. Védett, természetvédelmi eszmei értéke 50 ezer forint. A bagolyfiókák mellett hódbébiket és a hódmamájukat is befogadta és gondozza Balogh Márta a petesmalmi vidraparkban. Pamela, a hódmama törzse és végtagjai tele voltak harapásnyomokkal, az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy a mentett hód vemhes, sőt, éppenséggel a vemhesség legutolsó szakaszában van, és hamarosan életet is ad az utódoknak. Az állatok a jövő héten kapják meg a chipeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában