termék

2020.06.10. 12:00

Helyben termett, helyben fogyasztják

Megnyílt a mezőcsokonyai termelői piac a hétvégén. A tizenhét és fél millió forintból kialakított árusítóhelyen egytucatnyi őstermelőnek, kereskedőnek biztosítanak helyet beltéren és kültéren egyaránt.

Marosi Gábor

Sudár Zoltán polgármester az átadó ünnepségen elmondta: az árusok előzetes bejelentkezés alapján, a hét bármely napján értékesíthetik portékáikat. A kereskedőktől naponta kétezer forint helypénzt kér el az önkormányzat. Negyedévente egy hétvégén nagyobb piacot is szerveznek, ahol lehetőséget adnak más településeknek is arra, hogy a közmunkaprogramban megtermelt áruikat eladhassák.

A megnyitón az érdeklődők megismerhették a hácsiak, a kelevíziek, a somogysárdiak és az újvárfalvaiak portékáit, de a helyben termelt zöldségből, gyümölcsből is vásárolhattak. Sudár Zoltán hozzátette: a piacot pályázati pénzből alakították ki, amelynek része volt az is, hogy a főzőkonyha gépeit korszerűsítik.

Biró Norbert, a közgyűlés elnöke kiemelte: szükség van a termelői piacokra, mert ha az emberek helyi termékeket vásárolhatnak, erősítik a megye gazdaságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában