cukiság

2020.06.11. 18:17

Hódbébik cseperednek a vidraparkban

Hódbébiket és anyjukat gondozza Balogh Márta a petesmalmi vidraparkban.

Góz Lilla

Egy sérült hódot fogtak be a Rákos-patak mentén május közepén az újpesti Állatmentő Liga tagjai. Lakossági és a Duna-Ipoly Nemzeti Park jelzése alapján találták meg az állatot, amelynek teste tele volt harapásnyomokkal. Az ápolásra szoruló hódot a Fővárosi Állat-és Növénykertbe szállították.

Az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy a mentett hód vemhes, sőt, éppenséggel a vemhesség legutolsó szakaszában van és hamarosan életet is ad az utódoknak. A mentett hód anyuka így a legnagyobb biztonságban hozhatta világra utódait.

A két kicsi hódbébiről anyjuk azonnal féltő szeretettel kezdett gondoskodni, tehát csak azt kellett megvárni, amíg az anyaállat sebei teljesen begyógyulnak, és a kis hódok is megerősödnek kissé. Június ötödikén aztán az anyát is és a két kölyköt is a Petesmalmi Vidraparkba szállították, hogy az állatok természetközeli környezetben cseperedjenek fel.

– Pamela az anyaállat teljesen vad, őt szabadon engedjük a közeljövőben és a kicsik valószínű át fognak telelni és csak utána lesznek újra a természetbe visszatéve – mondta el Balogh Márta, a vidrapark vezetője. Hozzátette: a hódbébiket gondozójukról, Gabiról és Szandiról nevezték el, csincsilla tápot és fűzfa ágakat kapnak eledelként. A hód Magyarországon 1988 óta természetvédelmi oltalom alatt álló védett állatfaj, eszmei értéke 50 ezer forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában