koncertözön

2020.06.18. 15:09

Ismét A legjobb hazai zenészekkel indul a Strand Fesztivál

A Strand Fesztivál nyitónapján, ötödik alkalommal rendezik meg a Petőfi Zenei Díj átadóját, ahol 12 kategóriában díjazzák a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit. A jelöltekre június 18-tól kezdődően augusztus 13-ig szavazhat a közönség.

Sonline

Major Kata - Rockstar Photographers https://www.instagram.com/jolaen/

– A Petőfi Zenei Díj az elmúlt öt évben meghatározó elismeréssé vált a hazai könnyűzenei életben – mondta Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója. – Úgy érzem, hogy idén minden eddiginél nagyobb szükség van rá, hogy méltó módon megünnepeljük a legsikeresebb magyar dalokat és a legnépszerűbb hazai előadókat. Izgatottan várom az augusztus 18-i gálát, ahol a Balaton partján minden fontos részletre fény derül majd – folytatta Tiszttartó Titusz.

A 120 perces élő műsorra kizárólag itt látható műsorszámokkal készülnek a meghívottak. Közösen lép fel Rúzsa Magdi és Presser Gábor, a Kelemen Kabátban és Nagy Feró, az est egyik különleges színfoltjaként pedig Charlie, Pataky Attila és Frenreisz Károly adja elő a Várj, míg felkel majd a nap című dalt. Az egyedülálló show keretében fellép még Járai Márk, és A Dal 2020 nyertesei, Orsovai Reni és Rácz Gergő is. A koronavírus miatt elmaradt Nagy-Szín-Pad! verseny idén négy győztest hirdetett, így az Analog Balaton, az Aurevoir., a Carson Coma és az Ohnody is meghívást kapott a Petőfi Zenei Díj gálájára. Az est zárásaként az Irie Maffia a Balaton dalát élőben adja elő.

– Ötödik éve feladatunk, hogy egy olyan showt állítsunk színpadra, amely a helyszínen, a Sstrand Fesztivál tízezres közönsége számára is élményt ad, ugyanakkor a Petőfi TV nézői otthon is szívesen követik, számukra is izgalmas a műsor – emelte ki el Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj alapítója.

A Petőfi Zenei Díj show este 8-kor kezdődik, majd 10 órakor a nagyszínpadon a két kategóriában is jelölt Bagossy Brothers Company ünnepi nagykoncertje veszi kezdetét.

A a leendő díjazottak nominálásának alapját a Petőfi Rádió 2019. március 1. és 2020. március 1. között legtöbbet játszott 100 magyar dala adja. A Petőfi Zenei Díjakat a következő kategóriákban vehetik át a díjazottak: az év zenekara, az év férfi előadója, az év női előadója, az év videóklipje, az év akusztikus koncertje, az év szövegírója, az év gitárosa, az év ütőhangszerese, az év billentyűse, életműdíj, az év felfedezettje, az év dala.

A fentiek közül két kategóriában már korábban kiderültek a győztesek: az év felfedezettje a Tortuga, az év dala pedig Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című száma lett, amit korábban A Dal 2020 verseny győztes dalának választottak. A show alatt élőben is meghallgathatja a közönség.

Idén is lesznek szakmai díjak: az év szövegírója, gitárosa, billentyűse, ütőhangszerese, illetve az életműdíjas veheti majd át a Petőfit ábrázoló szobrot.

A győztesekről ebben az évben a közönség szavazatai döntenek, ők június 18. és augusztus 13. között a www.petofilive.hu/petofizeneidij oldalon adhatják le voksaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában