változó élőhely

2020.06.30. 15:56

Kidőlt a fa a gólyafészek alól Balatonfenyvesen

Végigsöpört a hétfői vihar a Balaton déli partján hétfőn kora este.

Turbéki Bernadett

15 May 2020, Lower Saxony, Laatzen: A stork feeds the young stork on an eyrie in the Leinemasch in the Hannover region. Photo: Julian Stratenschulte/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Julian Stratenschulte

A vártnál kissé hamarabb érkezett, jégesővel, nagy széllel Balatonfenyvesre. Ez utóbbi okozott kisebb károkat a településen. A Rigler és az Egri utca sarkán egy hatalmas, az ott lakók elmondása szerint legalább száz éves nyárfa dőlt egy alig egy hete elkészített, új kerítésre. A környékbeliek elmondták: a most kidőlt nyárfa tetejét három-négy évvel ezelőtt kérésükre már levágták, mert vészesen dőlt. Már akkor jelezték az önkormányzatnak, hogy az egészet ki kellene vágni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a megcsonkított fa így csak az új kerítésben és a gondozott virágoskertben tett kárt, az igényesen felújított ház teteje épségben maradt.

– Nem is az anyagi kár, ami bosszantó, hanem a rengeteg munka, ami most tönkre ment-mondta egy helybéli asszony, miközben az önkormányzat munkatársai az útszűkületet igyekeztek megszüntetni a katasztrófavédők által feldarabolt tuskóktól. A százéves nyárfa magánterületről közterületen keresztül dőlt a felújított kerítésre.

Az Egri utca lakói azért is sajnálják az esetet, mert egy ideje Kelepnek keresztelt gólyájuk rendszeresen a megcsonkított nyárfa tetejéről kémlelte a vidéket. Neki most új menedéket kell keresnie.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában