Járványügy Somogyban

2020.06.05. 17:13

Száz kaposvári család éléskamrája lett gazdagabb

Juhász István a járvány alatti két hónapban nem dolgozott. A 60 éves férfi mindkét lánya terhes, van egy hároméves unokája, ő a családját védte azzal, hogy otthon maradt. Nagy segítség, hogy adományhoz jutott.

Kovács Gábor

Fotó: LANG ROBERT

– Mi még szerencsések vagyunk, hogy megmaradt a munkahelyünk – mondta egy másik rászoruló, az ötgyermekes Józsa Erzsébet. – A párom a vírus ideje alatt váltott munkahelyet, most kamionsofőr, de tartozást vonnak a fizetéséből. Nekem megszűnt a kismama műszakom a vírus miatt, most egy másik munkahelyen próbaidős vagyok.

Az öt gyermeket nem könnyű eltartani: bár az egyik már felnőtt, van egy főiskolás, egy most érettségizett, egy 10 és egy 5 éves gyermekük.

Száz kaposvári család otthoni éléskamrája lett gazdagabb, mert pénteken négy kiló lisztet és öt kiló cukrot kaptak az igénylők, az adományt a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ épületében osztották ki. Összesen egy tonna cukrot és mintegy fél tonna lisztet ajánlottak fel az önkormányzatnak. Helyi vállalkozóktól, a Barcsi Malomtól, és a kaposvári cukorgyártól érkezett a segítség.

– Ezen felül a Borostyánvirág anyaotthonnak tudunk adni 200 kiló cukrot a Magyar Cukor Zrt. jóvoltából – mondta Kárpáti Tímea, önkormányzati képviselő – Azért tudjuk a rászoruló családokat támogatni, mert Kaposvár közössége erős, és az önkormányzatnak sok támogatási formája van a rászorulók részére.

Kárpáti Tímea hozzátette: a kaposvári vállalkozók sokszor segítik a várost. Erre a járvány ideje alatt szükség volt, és a városban működött az önkéntes segítségadás is, amelyben a képviselő is részt vett.

Az önkormányzat szociális irodájával együtt állították össze a száz család listáját, mondta a Jászberényi Ágnes, a kaposvári Humánszolgáltatási Gondnokság Családsegítő és Gyermekjóléti Központja szakmai vezetője. Krízissegélyt egész évben működtetnek, most erre nőtt az igény a vészhelyzet miatt. De több felajánlás érkezett hozzájuk, a Baptista Szeretetszolgálattól, illetve a Máltai Szeretetszolgálattól is. A szociális problémákkal küzdő családokat támogató intézménynek évi 11 ezres ügyforgalma van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában