szállásról szállásra

2020.06.11. 11:30

Nem vette el a járvány a nyaralási kedvet

Úgy tűnik, a járványhelyzet lazításával a nyaralási kedv hatványozottan tört elő belőlünk. Országszerte hatalmas az érdeklődés a szálláslehetőségek iránt, a somogyi és balatoni lehetőségek pedig ugyancsak kedveltek az idei nyáron. Gyorsan beteltek a legfrekventáltabb szállások a nyár elejére.

Koszorus Rita

Lassan indult el a foglalási szezon a járványhelyzet miatt, s sok tavaszi pihenést későbbre, kora nyárra halasztottak a vendégek. A kaotikus helyzet ellenére meglepően jók a kilátások a balatoni hotelekben. – Amikor május elején elkezdtünk értékesíteni, csupán 51 százalékos volt a június – mondta Tóth Gergely, a siófoki CE Pláza Hotel üzemeltetője. – Ez júniusra már 70 százalékosra duzzadt, s a hónap második felében telt ház lesz.

Tóth Gergely hozzátette: hasonló kihasználtságra számítanak a nyár további részében is. – A korábbi évekhez hasonló forgalomra számítunk – mondta, hozzátéve: a koronavírus-veszély miatt módosítani kellett jó néhány protokollt. – Egy ekkora létesítménynél, mint a miénk, ezt meg lehet tenni. A reggelik időpontjait elcsúsztatták, de mivel két étterem van, ez nem jelent gondot. S természetesen gyakoribb a fertőtlenítés.

– Nálunk „full ház” lesz egész nyáron – ezt már Tóth Balázs, a balatonlellei BL Yacht Club ügyvezetője mondta. – A bezártság utáni legnagyobb változásnak azt tapasztaltuk, hogy 3–5 helyett akár 15 éjszakára is foglalnak szállást vendégeink. A turisztikai szakember úgy következtetett, ez azért lehet így, mert itthon töltik el a teljes szabadságukat az emberek. – Nekünk nem mondták le a külföldi törzsvendégek a foglalásaikat – mondta kérdésünkre Tóth Balázs. – Én azt gondolom, hogy ha nem is akkora létszámban mint eddig, de jönnek.

Bizakodva tekint a nyárra a dél-Balaton egyik legnagyobb négycsillagos szállodájának értékesítési és marketingigazgatója is. – A júniusi időszak második felére már vannak foglalások – tudtuk meg Sternóczky Balázstól, a siófoki Hotel Azúr értékesítési vezetője. – A kihasználtságunk erre az időszakra 50 százalékos és ennél jobb forgalomra számítunk júliusban és augusztusban.

A hónap eleje azért sem alakult olyan jól, mert kedvezőtlen volt az időjárás és a wellnessrészleg nem nyitott ki. Ennek szabadtéri része hétvégétől látogatható, amelyen átalakításokat hajtottak végre.

A foglalások az elmúlt hetekben élénkültek meg komolyan, így a szállásadók jó főszezonban bíznak, a nyilvánvaló kiesések realizálása mellett.

Biztonságos, nyugodt helyekre menekülnénk el otthonról

Csokonyavisonta Több hónapig tartó pangás után beindult az élet Csokonyavisontán is, a Korona Panzióban a nyári szezonban egy gombostűt sem lehet majd elejteni. – Május elejétől brutális foglalási dömping indult el, ilyen még soha nem volt – mondta Katz Zoltán, a Korona Panzió tulajdonosa. – Már két héttel ezelőtt nem tudtunk szobát adni augusztusra. Hozzátette: ha lett volna még egy szárny szabad szobákkal, azt is értékesíteni tudták volna. Úgy tűnik, hogy vágynak rá a vendégeik, hogy vírusmentes környezetben, de az óvintézkedéseket betartva nyaralni mehessenek. Az iránt sokan érdeklődnek, hogy van-e kézfertőtlenítési lehetőség és kell-e maszkot viselni a kisgyermekeknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában