új évad

2020.06.12. 17:30

János Vitéz és Ludas Matyi története is újra megelevenedik a színpadon

Három új előadással készül a kaposvári Roxínház a 2020/2021-es évadra, hangzott el a húsz éves társulat pénteki sajtótájékoztatóján.

Marosi Gábor

A közönség a János vitéz és a Lúdas Matyi mellett, Lázár Ervin meséjét, A kisfiú meg az oroszlánokat is láthatja. A János vitézt 2009-ben már színpadra állította a Roxínház, a következő évadban egy újrahangszerelt darabbal készülnek. A Lúdas Matyit idén tavasszal szerették volna bemutatni, a járvány miatt azonban kénytelenek voltak elhalasztani.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a 2019/2020-as évadban március közepéig a csaknem kilencezer néző, harmincnégy nagy előadást láthatott. Az ország más településein a társulat tagjai harmincnyolc előadást játszottak. Kaposvár mellett Tabon, Nagyatádon és Szentgotthárdon is szerveztek bérletes darabokat. A négy városban mintegy négyezer-ötszáz bérletet értékesítettek. A társulat nyáron sem tétlenkedik, július tizennyolcadikán a Balatonboglári Nyári Színházban, augusztus nyolcadikán pedig a Kőszegi Várszínházban vendégszerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában