segítség a gyermekotthonoknak

2020.06.17. 19:45

Az élelmiszerre szánt összegből kaphatnak játékokat a gyerekek

Csaknem három tonna élelmiszert adományozott a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő somogyi gyermekeknek. A lisztből, száraztésztából, étolajból és konzervekből álló csomagot szerdán adták át Nagyszakácsiban.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Öt raklapnyi tartós élelmiszert pakoltak le a Coop Segély kamionjáról szerda délután. Az országban Nagyszakácsi volt a tizenhetedik helyszín, ahová szállítmány érkezett. A Coop Segély Alapítvány idén huszonötmillió forint értékben, országosan több mint nyolcezer különleges ellátást igénylő gyermeket támogat, Somogy megyében 285 fiatalt.

Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke a nagyszakácsi gyermekotthon szomszédságában rendezett eseményen elmondta: tíz évvel ezelőtt indították el a támogatási programjukat. Magyar üzletláncként fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás.

Kemény Dénes, a Coop Segély Alapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte: sajnos nem végtelen az a támogatás, amivel másoknak segíteni tudnak, a segélykérelmek száma viszont sokszor már a végtelenhez közelít.

– Rendszeres ez a támogatás, amit az alapítványtól kapunk – mondta Tóth László Norbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatója. – Már tíz éve segítik intézményeinket. Ez a támogatás kimondottan egy célcsoportra irányul, azok részesülnek ebből, akik különleges ellátást igényelnek. Nemcsak állami fenntartású otthonok kapnak az élelmiszerből, hanem mások is, viszont a mi intézményeinkbe jár a legtöbb „rászoruló” fiatal.

– Fontos ez a támogatás, hiszen jelentős összeget kellene költenünk élelmiszerekre – folytatta. – Az adomány miatt azonban pénzt tudunk spórolni, ebből olyan eszközöket vásárolhatunk, amivel a gyerekek le tudják foglalni magukat. Veszünk például pingpong asztalt, sakk táblát, de a megtakarított összegből kirándulni is el tudnak menni a fiatalok – tette hozzá Tóth László Norbert.

Tíz éve segítik a rászorulókat

A Coop Segély Alapítvány az üzletlánc egyik országos társadalmi kezdeményezése. A szervezetet, a 2010-es nagy árvíz és a vörösiszap-katasztrófa idején hozták létre azért, hogy támogassák a bajba jutott embereket. Az alapítvány azóta is élelmiszersegéllyel, konkrét adományokkal igyekszik az önhibájukon kívül bajba jutottak életét megkönnyíteni.Az alapítvány kuratóriumának elnöke a kezdetektől Kemény Dénes, a férfi vízilabda válogatott volt szövetségi kapitánya. Az elismert szakember, az üzletlánc vezetőihez hasonlóan elkötelezett abban, hogy támogassa a rászorulókat, különösen a gyermekeket. A Coop Segély Alapítvány 2010 óta több mint százharmincmillió forint értékű, csaknem háromszáz tonna élelmiszer adománnyal segítette a rászorulókat és az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő gyermekeket. A szervezet az elmúlt tíz évben több mint ötvenötmillió forint értékű vásárlási utalvány és élelmiszer segélycsomagot is biztosított a nagyobb katasztrófák károsultjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában