sármos dolgozó

2020.06.09. 11:00

Solar Lajos a nagyatádi hotel sztárja

Vendégként érkezett és már a dolgozói gárdát erősíti Lajos, a fekete-fehér színű kandúr a nagyatádi Hotel Solarban. Szeret a parkolóban napozni és imádja a hasát. Olykor meglepi egy-egy madárral dolgozóit.

Góz Lilla

Nagyatádon a Kossuth Lajos utcában élt két macska. Nem tudni hogyan kerültek oda, de az utcán tengették mindennapjaikat. Egy idősebb lakó megsajnálta az állatokat és enni adott nekik. Egy séta folytán a Hotel Solar dolgozója meglátta őket és elvitte a szállodába. – Az egyik cicának, Szerénkének találtunk gazdát, de Lajos annyira beilleszkedett, hogy az állandó lakónkká vált, itt maradt velünk – mondta el Nagyné Huszár Andrea, a nagyatádi Hotel Solar igazgatója. Hozzátette: nevét onnan kapta, hogy a lakók Lajos napján látták először az utcában, lassan két éve a szálloda kiemelt vendége lett a fekete-fehér színű kandúr.

– Nagyon szeretik a vendégek, jól viseli a dögönyözést, szeret napozni a parkolóban és imádja a hasát, a löncshús a kedvence, mikor állatorvoshoz visszük mindig elmondják, hogy fogyókúrára kellene fogni Lajost – mesélte mosolyogva a szálloda igazgatója. A macska nagyon jól tudja, hogy az étterem és a konyha tiltott területet számára, így oda nem is megy. A sármos kandúr sok időt tölt a recepciósokkal is, gyakran a pulton ülve fogadja az érkezőket. Mivel a hotel állatbarát, olykor egy-egy kutya is érkezik, Lajos pedig házigazdaként fogadja az ebeket félelem nélkül. – Sajnos néha ajándékot is hoz, sikerült már a recepciós lányokat meglepnie egy-egy madárral – jegyezte meg Nagyné Huszár Andrea. Solar Lajos mindennapjait a közösségi oldalon is követhetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában