megújuló fürdőzés

2020.06.24. 14:00

Vissza kell még találniuk a vendégeknek a fürdőkbe

Több somogyi gyógyfürdőben a múlt hétvégén feltöltötték a beltéri medencéket, miután már nem tiltja kormányrendelet ezek használatát. A vendégek óvatosan érkeznek, de az üzemeltetők arra számítanak, lesz még nyár.

Koszorus Rita

Fotó: NemA

A veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat vesztették azok a jogszabályok, amelyek eddig korlátozták a beltéri medencék és vizes élmény­elemek, szaunák és gőzfürdők használatát, így június 18-tól ezek a létesítmények ismét üzemelhetnek mind a szállodákban, mind a fürdőkben – tájékoztatta a szakmát Müller Cecília országos tisztifőorvos. Így a töltő-ürítő-rendszerű medencékben és a pezsgőfürdőkben is pihenhetnek a vendégek a gyógyfürdőkben.

A Barcsi Gyógyfürdőben a teljes komplexum a vendégek rendelkezésére állt az elmúlt hétvégén. – Pénteken meghirdettük, hogy szombattól teljes körű szolgáltatással nyitunk – mondta kérdésünkre Lipics István fürdővezető. – Szombaton és vasárnap is nyitva voltunk, igaz a vendéglétszám a szokásos fele volt, de a külső teres működéshez képest dupla annyian váltottak jegyet. Ez bizakodásra ad okot.

Lipics István hozzátette: az elmúlt hónapokban keletkezett kiesést már nem tudják pótolni. S úgy látja, idő kell a fürdőzőknek, hogy újra „megtalálják” a fürdőket.

Így látják ezt Igalon is, ahol a gyógyfürdő beltéri medencéit visszafogottan keresték a vendégek. – Már minden üzemel, csak a szauna nem – mondta Pozsár Sándor fürdővezető. – Júliustól tervezzük, hogy azt is megnyitjuk. Egyelőre nem volt sok vendég, de talán ez az időjárásnak is betudható.

A Csokonyavisonta Gyógy- és Strandfürdőben is feltöltötték a benti medencéket. – Megvan minden engedélyünk – mondta érdeklődésünkre Katz Zoltán fürdővezető. – Napi átlagban 150-200 vendég tért be hozzánk, de ebben a kemping és a panzió vendégei is benne vannak. Ez nem sokkal marad el a tavaly ilyenkor tapasztalt forgalomtól.

Katz Zoltán szerint sem lehet behozni a kiesést, de az, hogy mekkora forgalmat lehet realizálni, az időjárástól is függ.

Kaposváron egyelőre csak készülnek a beltéri medencék és szolgáltatások nyitására, de a hétvégén még nem lehetett fedél alatt lubickolni.

 

Tragikus hónapok

A siófoki Galerius Fürdőben gőzerővel készülnek a június 29-i nyitásra, addigra lesz minden szolgáltatás elérhető. – Az utolsó simításokat végezzük a héten – mondta lapunknak Balogh Renáta, a fürdő vezetője. – Nagytakarítást tartunk, a klímákat tisztítjuk.

Az elmúlt három hónapot tragédiának nevezte a szakember. Úgy számolt: 100 millió forintos a kiesés a koronavírus-járvány miatt, amit lehetetlen behozni. Ennek ellenére a belföldi turizmus fellendülésében bízik és arra biztat mindenkit, hogy itthon nyaraljon és látogasson el hazai fürdőkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában