biztonság

2020.07.15. 10:29

Hogy ne a véletlen írja át a sorsokat

Nem véletlen: ezzel az elnevezéssel közlekedésbiztonsági kampányt indított a Magyar Közút.

Harsányi Miklós

A szakemberek nyáron számos területen felújítják az utakat, illetve a növényzetet gondozzák, s a munkát minden esetben indokolt sebességkorlátozás mellett végzik.

A 61-es út Kaposvárt elkerülő szakaszán szalagkorlátot cserélnek, cserjét irtanak és kaszálnak a zrt. munkatársai, Patosfa és Lad között kátyúznak. A hácsi bekötőútnál a szemétszedésen kívül a bekötőutat kaszálják, míg a Szenyér–Hollád szakaszon burkolatjavítással foglalkoznak. A Magyar Közút kaposvári, nagyatádi, marcali és szántódi mérnökségén folyamatosan dolgoznak.

A Magyar Közút új közlekedésbiztonsági kampányában elgondolkodtató posztokkal hívja fel a figyelmet hivatalos Instagram-oldalán arra, hogy mennyire fontos figyelembe venni az utakon és a munkaterületek környezetében elhelyezett fix és ideiglenes sebességkorlátozásokat.

– Amíg nem történik baj, sokan gondolhatják, hogy nem indokolt egyes helyeken a lassítás – derült ki a zrt. tájékoztatójából. – Azonban elég egy apró figyelmetlenség, egy gyors, mobilról megírt üzenet vezetés közben, s könnyen megtörténhet a baleset, ami nemcsak az úton dolgozókat, hanem az autóban ülőket is veszélybe sodorhatja. Ezért a szakemberek nem győzik hangsúlyozni: a sebességkorlátozások betartása segít elkerülni a baleseteket.

A társaság az utóbbi időben két videófelvételt is közzétett. Ezeken jól látszik, hogy a közlekedők nem tartották be a sebességkorlátozást és az előjelzéseket, ami aztán balesethez vezetett. Harsányi Miklós

Ezek is érdekelhetik