politika

2020.07.08. 18:46

Kampánytéma lett a sávolyi Moto GP pálya

Szakmai párbeszédet szeretne Steinmetz Ádám, a Jobbik somogyi országgyűlési képviselője a sávolyi Moto GP pálya kapcsán, erről beszélt a politikus szerdai sajtótájékoztatóján.

Koszorus Rita

– A sávolyi fejlesztést kellene befejezni és nem Hajdúnánáson építeni új pályát – hangsúlyozta. – Annak idején 10 milliárd forintot költöttek erre a pályára – emlékeztetett a politikus. – Négyezer tonna kő van a 4,2 kilométer hosszú pálya alapjában, az infrastruktúra 30 százalékos készültségig jutott el. Elvárható lenne, hogy Somogy ország­gyűlési képviselői, polgármesterek és civil szervezetek vezetői is kiálljanak a sávolyi pálya megépítése mellett.

Steinmetz Ádám kifogásolta Móring József Attila, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője korábbi kijelentéseit a pályával kapcsolatban. Azt mondta, nem Natura 2000-es terület a Sávoly és Szőkedencs közti terület, a vonalvezetés nem elavult és a 195 hektárnyi területen bőséges lehetőség lenne a multifunkcionalitásra. Megkérdeztük a kormánypárti országgyűlési képviselőt is, ő azt nyilatkozta lapunknak: nem állította, hogy Natura 2000-es területen lenne a pálya, csupán azt említette, hogy a közelében vannak ilyen területek.

– A vonalvezetés lehet, hogy 2008-ban megfelelő volt, de azóta eltelt 12 év – tette hozzá a képviselő. – Ha Steinmetz úr szakmai párbeszédet szeretne, akkor tárgyaljon az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, a hatóságokkal, keresse fel a Motoros Szövetséget és kérdezze meg a spanyolokat, hogy miért hagyták abba az építkezést.

Hozzátette: a Jobbik már megkezdte kampányát a következő országgyűlési választásra, s ez csupán kampányfogás volt részéről. Kiemelte, hogy szívesen válaszol a jobbikos képviselő kérdéseire, de addig is inkább a somogyi falvak valós problémáival foglalkozik. Koszorus Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában