elismerés

2020.07.15. 16:09

Kaposvári szakembereket díjazott az agrárminiszter Budapesten

Kaposvári szakembereket és pedagógusoat is díjaztak a Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap valamint a Pedagógusnap alkalmából. Nagy István agrárminiszter adta át az elismeréseket Budapesten.

Harsányi Miklós

Nagy István, állami kitüntetés, Föld napja, Pedagógus nap, Környezetvédelmi világnap, Vigadó

Fotó: Pelsoczy Csaba

– Elengedhetetlen szakembereink lelkiismeretes, oktató, nevelő és ismeretterjesztő munkája ahhoz, hogy Magyarország és a Kárpát-medence kincseit még sokáig megőrizhessük és csodálhassuk – mondta Nagy István az elismerések átadásán a Pesti Vigadóban. A városháza szerdai közleménye szerint a budapesti ünnepségen négy kaposvárit is díjaztak. Az agrárminiszter Zöld Toll Díjat adományozott Benke Róbert, a Most Médiacsoport vezető operatőr-vágója részére a kaposvári nyilvánosság és szemléletformálás szolgálatában végzett munkájáért, a somogyi megyeszékhely zöld város koncepciójának népszerűsítésében játszott szerepéért. Zakariásné Kiskó Bernadett, a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola gyakorlati oktatásvezetője kiemelkedő, lelkiismeretes szakmai munkájáért miniszteri elismerő oklevelet kapott. Farkas Péter, a Kinizsi szakgimnázium műszaki tanára négy évtizedes eredményes oktató-nevelő valamint környezettudatos életre nevelési szakmai munkájáért Környezetünkért Emlékplakettet vehetett át.

Nagy István – a Környezetvédelmi Világnap alkalmából – Környezetünkért Díjat adományozott Pintér Andrásnak, a Kaposvári Városgondnokság műszaki előadójának a Deseda épített és természetes környezetének megóvása érdekében végzet magas színvonalú munkájáért. Nagy István hangsúlyozta. a kormány kiemelten kezeli a természeti értékeink és környezetünk megóvását. Az egymásra épülő fejlesztések mellett éppúgy figyelmet fordít a környezeti nevelésre, a természeti értékek bemutatására, illetve a szemléletformálásra, hogy védendő értékeinket minél többen megismerhessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában