friss és új

2020.07.26. 16:10

Kizöldült a kerítés a Napsugár Központban

Önkéntes munkával és összefogással újult meg a Napsugár Módszertani Központ udvara.

K. G.

Az intézményben a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete égisze alatt súlyosan, halmozottan sérült, fogyatékossággal élő gyermekekkel foglalkoznak.

A saját buszjárataikkal 100-110 gyermeket látnak el korai fejlesztéssel az egyetlen ilyen szervezetként az egész megyében. Nappali foglalkoztatójukban hasonló helyzetű fiatalokat fogadnak. Egy uniós pályázattal kaptak lehetőséget játszótéri eszközök beszerzésére, másfél millió forint erejéig saját forrásból fejlesztettek, 300 ezer forinttal pedig egy bank kaposvári fiókja támogatta őket – sorolta fel Hegedüs Lajos, az egyesület elnöke. Legutolsó lépcsőként párakaput, hordozható padokat vettek.

A pénzintézet önkéntesei csütörtök délután a két kezük munkájával támogatták a mozgáskorlátozottakat: kerítést festettek, virágokat ültettek. Fontosnak tartják a hátrányos helyzetű közösségek támogatását, évente több hasonló akciót szerveznek – mondta Péter Dániel, az OTP kaposvári fiókvezetője, így támogatták már az anyaotthont és a kórházat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában