felvételi eredmények

2020.07.24. 10:06

Közel félezer jelentkezőnek sikerült bekerülni a Kaposvári Egyetemre

Közel ötszáz diák kezdheti a következő tanévet a Kaposvári Egyetemen.

Sonline

Már az áprilisi jelentkezési adatok is azt mutatták, hogy a Kaposvári Egyetem idei felvételi adatai az országos trendekhez hasonlóan alakulnak. Idén kevesebb diák jelentkezett felsőoktatásba, sokat esett a számuk az elmúlt évekhez képest. Azonban országos szinten nem nagyon esett vissza a Kaposvári Egyetemen a felvételizők száma, 30%-kal kevesebben adták csak be a jelentkezésüket. Összesen 1783-an jelentkeztek, közülük a rendes felvételi eljárásban 491-en nyertek felvételt az intézménybe. Az Agrár- és Környezettudományi Karon 115-en, a Gazdaságtudományi Karon 94-en, a Pedagógiai Karon 191-en, míg a Rippl-Rónai Művészeti Karon 91-en kezdhetik meg tanulmányaikat.

Idén is a legnépszerűbb szakokra jelentkeztek a legtöbben, a színművészetire és agrár szakokra, sokan pedig a gazdasági képzések felé is kacsingattak. Nem meglepően idén is a színművészeti képzéseknek volt az egyik legmagasabb ponthatára, 400 pontot kellett elérnie a 419 jelentkezőnek, valamint egy háromfordulós rostán kellett átesniük, ez 18 diáknak sikerült idén.

A legkedveltebb szakok agrár területen a lótenyésztő és lovassport szervező, a gazdaságtudományi területen a kereskedelem és marketing alapszak volt a legkelendőbb, a pedagógusképzésben pedig a gyógypedagógia aratta le a babérokat.

A ponthatárok kihirdetése után lehet beadni kérelmet pótfelvételire, valamint idén lehetőség van államilag finanszírozott alapszakokra jelentkezni, az agrár, gazdaságtudomány és pedagógia képzések területein is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában