horgászsiker

2020.07.12. 20:00

Maratoni izgalmak a Töröcskei tavon

A Töröcskei tavon tíz csapat részvételével zajlott hétvégén a 20 órás, jubileumi, 30. horgászmaraton.

Harsányi Miklós

1991 óta minden évben megtartották a népszerű és országosan ismert megméretést. Szombat délután négy órától vasárnap délig mérhették össze ügyességüket a versenyzők, akik több mint 1100 kiló halat fogtak.

– Nemcsak a rendezvény, hanem mi is jubilálunk – mondta a mosonmagyaróvári Kovács Péter, aki társával, Csorba Dezsővel vállalta a 20 órás a küzdelmet. – Tizenötödször vagyunk itt, s ez nem a véletlen műve. Jó a társaság, remek a halállomány, bár a potykák nem mindig úgy kapnak, ahogy szeretnénk. Jó néhány versenyen indultam már, de Kaposvárra mindig visszatérek. A szabadságot is úgy tervezem, hogy a horgászmaraton feltétlenül beleférjen a programba. Ha lehet, 2021-ben is benevezünk.

A duó ottjártunkkor egy pontyon kívül másfél kilós amúrral büszkélhedhetett. Csorba Dezső eddigi legnagyobb töröcskei fogása egy 5,9 kilós amúr volt. A középkorú férfi szombaton délután abban bízott, hogy másnap délig megdönti a saját rekordját. A csapat mindenesetre alaposan felkészült: nyolc botot hoztak, s a jókora mennyiségű csonti és pellett mellett kukoricából is feltankoltak. A rendezvényt Pintér Rómeó kaposvári alpolgármester nyitotta meg. Kozári Miklós, a házigazda Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke elégedetten nyugtázta, hogy idén is jól érzik magukat a versenyzők. A rendezvényt Pintér Rómeó kaposvári alpolgármester nyitotta meg.

– Öröm számunkra, hogy ennyi idő elteltével is ilyen népszerű a horgásztársak körében a rendezvényünk – mondta. – Azt akartuk, hogy minél jobbak legyenek a fogási esélyek. Közvetlenül a verseny előtt 22 mázsa, többségében három nyaras pontyot telepítettünk a Töröcskei tóba.

Ötször mérlegelték a kifogott példányokat, melyeket ezután visszaengedtek a vízbe. A résztvevők több mint 1100 kiló halat szákoltak, a jubileumi horgászmaraton győztese a Martin Gábor, Gyetkó Károly, illetve Szári Zsolt, Szita László alkotta Kaposvári Sporthorgász Egyesülete csapata. A részletes eredmény az FCMS.hu oldalon található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában