ünnep

2020.07.02. 16:59

Semmelweisre emlékeztek Nagyatádon

Pósa István, a „Nagyatádi Kórház” megbízott főigazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a mai nap a magyar egészségügyi dolgozók ünnepe. Nehéz időszak után vagyunk.

Györke József

Az elmúlt hónapok plusz feladatokat róttak a kórház vezetésére és valamennyi dolgozójára. Ennek ellenére minden beteget elláttak, ápoltak és gondoztak. A lakosság betartotta a javasolt előírásokat, így a kórházban nem kellett vírusos beteget kezelni.

Megemlékezett Semmelweis prevenciós (megelőző) munkájáról, munkásságáról. Az operatív törzs segítségével megküzdöttek a feladatokkal, készenlétbe helyezték a technikai eszközöket. Örömmel számolt be arról is, hogy a dolgozók kellő fegyelemmel dolgoztak, nem menekültek táppénzes állományba. Nagyon jól működött a szűrősátor is. Megköszönte a közel négyszáz dolgozó kitartó és lelkiismeretes munkáját.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő kihangsúlyozta, hogy Semmelweis példát állított az ápolók, de mindennapi emberek elé is. Köszönet az ápolóknak, akik példát adtak összefogásból. Megköszönte az odaadó együttműködést, az áldozatvállalást.

Ormai István polgármester szerint is fontosak az ünnepek, különösen az ilyen találkozások alkalmával, amikor elismeréseket adnak át. A kórház dolgozói megfeleltek a kihívásoknak, őrizték az egészséget, vigyáztak rá, ápolták az arra rászorulókat. Úgy érzi, a Nagyatádi Kórházban elhivatott emberek dolgoztak és dolgoznak, a nehéz időszakban is. A kórház megadta az emberek részére a biztonságot, a támaszt, Megköszönte valamennyiüknek a példás helytállást.

Lengyelné Tóth Anita énekszólóját követően igazgatói dicséreteket adtak át a legjobbaknak. Dicséretben részesült: Csányi Zoltán lakatos-karbantartó, Kispeti Lajos diplomás ápoló, Kosztricsné Márkus Noémi diplomás ápoló, Kuzmáné Dombai Brigitta adminisztrátor, Lukács Attila szállító munkás, Nagy Gábor főorvos, Némedi József főorvos, Orbán Ilona főorvos, Pappné Zomi Ildikó informatikus, Takács Józsefné gondnokság-vezető, Szabó Gabriella orvos írnok, Szabó Marianna belgyógyászat.

Szabó Gyuláné a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a helyi MESZK csoportok javaslatára elismerésben részesítette: Farkas Mártát Siófokról, Karakai Krisztinát (Nagyatád), Kissné Horváth Hajnalkát (Kéthely), Marinov Mlechtenkov Zoltánnét (megyei kórház), Oláh llonát (Kaposvár), Sebőkné Vencler Tündét (Mosdós). A COVID járvány idején a legtevékenyebbek voltak és elismerték munkájukat: Bánné Vida Andrea (Kaposvár), Zsiga Mónika (Nagyatád), Tipkovics Zsoltné (Marcali) és Kopácsi Eszter (Siófok)

Az ünnepség állófogadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában