fiatal tehetségek

2020.07.14. 17:00

32 millió jutott a somogyi tehetségeknek

Megközelítőleg száz tehetséges fiatal sportolót díj­azott idén a MOL Alapítvány összesen 32 millió forint értékben.

K.G.

Somogy megyéből a Bódis Botond-Balassa Bíbor versenytáncpáros és Németh Nándor úszó nyerte el a támogatást. A MOL Tehetségtámogató Program pályázata elsősorban általános vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el.

Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelenthet a további felkészüléshez. A támogatási keret összege nem változott, azonban a koronavírus-járvány miatti bizonytalanságok következtében felére esett vissza a beadott pályázatok száma, készítettek összesített jelentést a tapasztalataikról a tehetségtámogató program munkatársai. Bódis Botond-Balassa Bíbor kaposvári versenytáncos pár a támogatásból versenyek költségeit fedeznék, míg Németh Nándor, siófoki úszó a támogatást az útiköltségei fedezésére szeretné fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában