megújuló feltételek

2020.08.26. 17:30

A régi-új helyükről indultak a helyi buszok Kaposváron

Góz Lilla

Szerdán már a közlekedési központ területéről indultak és ide érkeztek a helyi járatos autóbuszok. A korábbi megszokott rend szerint közlekednek az új pályaudvarról a járatok. A peront három módon lehet megközelíteni: a vasútállomás közös peronján keresztül, a már meglévő Áchim András utcai ideiglenes gyalogos átkelőn, valamint a Noszlopy Gáspár utcai körforgalomnál lévő gyalogátkelő felől.

Egyelőre csak a busz indulás és érkezés költözött át. A jegyeket és a bérleteket itt nem lehet megváltani. A forgalmi iroda és információ, valamint az elővételi jegypénztár változatlanul az Áchim András utca északi oldalán elhelyezett konténerben maradt.

 

A busztársaság arra kéri az utasait, hogy továbbra is a papír alapú tájékoztató táblákat vegyék figyelembe. A kezdeti időszakban a peronnál segítők állnak az utasok rendelkezésére. A távolsági autóbuszok indulási helyét a mostani változás nem érinti.

A hét végén elbontották a vasútállomásnál lévő ideiglenes körforgalmat, azóta egy Stop tábla fogadja a Dózsa György utcából érkezőket. Jobbra és balra is ki lehet kanyarodni, de érdemes figyelni, mert közben a Dózsa György és Budai Nagy Antal utcák találkozásánál a szegélyeket építik és megkezdődött az aszfaltozás is. Végéhez közeledik a közlekedési központ építése, a tervek szerint az ősz folyamán adják át a csaknem 18 milliárd forintos beruházást. Ezáltal egyesítik újra a vasút által bő évszázada kettészakított városrészeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában