politikus bújócska

2020.08.17. 18:23

Bokorban bujkált Potocskáné, Witzmann „megtalálta”

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő szerint kínos akcióba lendült a hétvégén Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt alelnöke. Erről a Fidesz képviselője közösségi oldalán is részletesen beszámol.

Sonline

Lapunknak azt mondta: vasárnap kapta lencsevégre a politikust, aki férjével, esős időben, a közeli bokrok között megbújva fotózták az ő pincéjét, amelyről korábban már többször is cikkezett egy durván kormányellenes siófoki troll oldal. Witzmann Mihály az esetről, amelyet egyszerűen tragikomikusnak tart, azt mondta: nem gondolta volna, hogy egy 50 négyzetméter alapterületű pince-présház ilyen érdekes lehet, s azt sem, hogy egy önmagát kormányzóképes erőnek hirdető politikai párt képviselője ilyen alantas és amatőr módszert alkalmaz.

– Vasárnap reggel a családommal a balatonlellei Kishegyen lévő pincénknél dolgoztunk, amikor ismerős „érdeklődőkre” lettünk figyelmesek – mondta Witzmann Mihály. Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos országgyűlési képviselőtársam később azt írta Facebook posztjában, hogy a helyi nevezetességeket tekintették meg férjével a Kishegyen. Érdekes, hogy a Kishegy szimbólumaként ismert barokk kápolnát vagy épp a parkerdőt miért hagyták ki tanulmányi kirándulásukból és képviselő-asszony a férjével együtt miért pont az épülő pincénket kívánta fotókon megörökíteni?

Potocskáné Kőrösi Anita kérdésünkre elmondta: a férjével kirándultak a Kishegyen, közben a Majthényi présházban ebédeltek. – „Az étteremből leadták a drótot a képviselőnek, hogy ott vagyok. Ő pedig az autójából azt figyelte, hogy mikor jövök ki onnan” – mondta a képviselő.

– Ő ott a családjával minket megfigyelt, és utánunk jött miután egy kis utcába a férjemmel bementünk. „A bokorból leskelődtek, majd azt várták, hogy onnan mi kijövünk. Egészen elképesztő, amit Witzmann képviselő úr tett. Teljesen fel vagyok háborodva.” – tette hozzá Potocskáné Kőrösi Anita.

Ezzel szemben Witzmann Mihály azt állítja: Potocskáné ment a Kishegyre, s nem ő Kilitibe! Tehát nem ő leskelődött a bokorban, hanem Potocskáné Kőrösi Anita, hogy jobban szemügyre vegye a politikus épülő pincéjét, amit az említett trolloldalon már Witzmann-villaként tálaltak. Az is tény, hogy a trolloldalon megjelent fotó az ominózus bokorból készülhetett, s ez a fotó az esetet követő órákban már meg is jelent. Az ellenzéki troll oldalon „valaki” azt is írta: Potocskáné ebéd után kocogott férjével a Kishegyen. Ami már csak azért is érdekes, mert ebéd után általában nem szoktak kocogni, főleg nem hegynek fölfelé, esős időben, bokrok között!

Witzmann Mihály lapunk kérdésére elmondta: egyszerűen megmosolyogtató ez az egész történet. Ha előre telefonál Potocskáné, szívesen látja, s megmutatja az épülő pincéjüket is. – Sőt, segíthetett volna a pince körüli fűnyírásban vagy megkínáltam volna egy pohár borral őt is és és férjét is – mondta a képviselő. – De látszott rajtuk, hogy nem ezért jöttek! Hallottam róla, hogy Potocskáné is építkezik, s azt is, hogy a háza többszörösen nagyobb a mi külterületi pincénknél, de eszembe sem jutott, hogy oda menjek és azt fényképezgessem.

– Kiabálva beszélt velem közterületen – mondta a Jobbik alelnöke lapunknak. – „Én alkoholt nem fogyasztok, ezt Witzmann képviselő úr is tudja és ezt mondta ott az étterem előtt és ezzel engem szégyenhelyzetbe hozott, hogy borral kínált. Én ezért mélységesen fel vagyok háborodva.” Potocskáné Kőrösi Anita még megjegyezte, szégyellhetné magát magát Witzmann Mihály a pincéje miatt! Azt is hozzátette: inkább más ügyekkel foglalkozzon...

Witzman Mihály szerint senki nem adott le semmiféle drótot, ő látta, hogy Potocskáék leskelődnek, s mindvégig higgadtan beszélt velük, amire tanúk is vannak. Egyszerűen nevetséges volt a szituáció, oka sem volt az idegeskedésre, mert ezt az egészet, a lejáratására irányuló folyamatos erőlködést gyerekes dolognak tartja.

Arra nem kaptunk pontos választ, hogy Potocskáék a hűvös, esős időben miért is vállalkoztak robogókkal az oda-vissza 80 kilométeres útra, miért éppen a képviselő épülő pincéje körül akartak kocogni, s azt miért hegynek felfelé tették ezt. Azt sem tudtuk meg, miért jobb bokrok közt bujkálva kocogni, mint a kijelölt úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában