pótfelvételi

2020.08.27. 17:30

Kisgyermeknevelőnek és mérnöknek volt a legnehezebb bejutni a kaposvári campusra

Nyilvánossá váltak az idei pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárai. Azok a diákok, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, SMS-értesítést is kapnak eredményükről.

Barkóczy László

Velence, 2017. július 15. Fiatalok az Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2017. július 14-én este. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A jelentkezők a felvi.hu oldalon is böngészhetik, hogy bekerültek-e az általuk megjelölt oktatási formára.

Az erre az évre érvényes felvételi szabályok szerint az idei felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehetett alacsonyabb a július 23-án meghatározottnál. Vagyis ez azt jelenti, hogy minimum annyi- vagy több pontot kellett a pótfelvételivel jelentkezőknek elérni a kívánt szakért a második körben.

Jogszabályi minimum ebben az évben is volt: alap- és osztatlan képzés esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzés esetén pedig 50 pont.

A pótfelvételi során csak egy képzést lehetett megjelölni, valamint csak azok jelentkezhettek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 23-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.

Az elmúlt évektől eltérően idén állami ösztöndíjas formában több képzési területen is be lehetett jutni az egyetemekre a pótfelvételi eljárás keretében. Ez a döntés jól jött a Szent István Egyetem Kaposvári Campusának is, hisz három karuk – az agrár-, a pedagógia- és a gazdaságtudományi kar is tudott államilag finanszírozott helyeket kínálni a jelentkezőknek.

A csütörtökön közzétett eredmények alapján Kaposváron a legtöbb pontot a mezőgazdasági mérnöknek, a vidékfejlesztési mérnöknek, illetve a csecsemő- és kisgyermeknevelőnek kellett megszereznie, hogy Somogyban sajátíthassa el a szakma mesterfogásait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában