Kaposvár

2020.08.17. 11:13

Különleges gálával kezdődik a rendhagyó Kaposfest

Immár a tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Kaposfest nemzetközi zenei és művészeti fesztivált augusztus 16 és 19 között Kaposváron, az Agórában Pre-Fesztivál Workshop­ot rendeztek vasárnap az érdeklődőknek. A rendezvényhez kapcsolódva a Compur Fotóklub fotóművészeti kiállítását tekinthették meg a látogatók.

Harsányi Miklós

Az első vendégek már kora délelőtt megérkeztek, s két tárlatvezetést is szerveztek számukra. Bedő Kornél, a klub elnöke elmondta: ezúttal 43 fotós felvételét állították ki. Az alkotók legjobb képüket hozták el, s változatos témákat, feldolgozásokat érint a kiállítás. A tájkép és az absztrakton kívül vízalatti felvételeket is megtekinthettek a vendégek.

Reform hangolódugó – a fuvola legfontosabb alkatrésze címmel Lakat Zoltán fuvolatanár és feltaláló előadásával folytatódott a vasárnapi workshop, ezután Tóth Károly hangszerészmester és Várdai István csellóművész előadását hallgathatták a résztvevők. Délután mesterkurzusokat szerveztek. Balogh Máté, a fesztivál sajtófőnöke közölte: a visszajelzések megerősítik, hogy a közönség nagyon várta a nemzetközi zenei és művészeti rendezvénysorozatot.

A Kaposfest-gála hétfőn este 18 órakor kezdődik a Csiky Gergely Színházban. A szerdáig tartó, az idén négynapos programsorozatnak a Vigasságok tere, a Szivárvány Kultúrapalota és a református templom biztosít helyet. A meghívott előadók között van Baráth Emőke, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Miklósa Erika, valamint Julien Quentin és Marc Bouchkov is, a fesztivál művészeti vezetői Baráti Kristóf és Várdai István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában