koronavírus

2020.08.06. 13:38

Ötvennégy személyt tesztelnek koronavírusra Somogyban

Ahogy arról korábban beszámoltunk szerdától látogatási tilalom lépett érvénybe a siófoki kórház valamennyi osztályán. A kórház friss közleményéből kiderült hogy két teszt is pozitív lett.

Sonline

Szerdán, a késő esti órákban derült ki, hogy a Siófoki Kórház Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. Az időskorú beteget átszállítatták a kaposvári kórház Infektológiai Osztályra, a dolgozót pedig haza küldték. Elkezdték továbbá a kontaktkutatást. Az ilyenkor kötelező hivatali értesítések is megtörténtek.

Cikkünket frissítjük!

16:29

Megkerestük a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy megtudjuk milyen állapotban van a Kaposi Mór Oktató Kórházba szállított beteg. Azt írták: enyhe tünetekkel ápolnak egy beteget a megyei kórházban. Közölték: a kontaktok azonosítása folyamatban van és az illetékes járványügyi hatóság a szükséges intézkedéseket megkezdte. – Az eljárásrendnek megfelelően a szoros kontaktok közül eddig 54 esetben történt légúti mintavételezés – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. – A Siófoki Kórház- Rendelőintézet saját hatáskörben részleges felvételi zárlatot, valamint a kórház egészére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el.

14:36

Nem csak a kórházban, de a siófoki önkormányzat által fenntartott Gondozási Központjában is látogatási tilalmat rendeltek el csütörtökön. A hivatalos közlés szerint: óvintézkedésként hozták meg a korlátozást, a tisztiorvosi szolgálattal egyetértésben.

13:55

A kórház teljes közleménye alább olvasható:

Tisztelt Betegeink, Tisztelt Hozzátartozók!

Tegnap a késő esti órákban derült ki, hogy Intézményünk Belgyógyászati Osztályán egy beteg és egy ápoló koronavírus tesztje pozitív lett. Az időskorú betegünket átszállítattuk a Kaposvári Infektológiai Osztályra, dolgozónkat pedig otthonába küldtük, továbbá elkezdtük a kontaktkutatást. Az ilyenkor kötelező hivatali értesítések megtörténtek.

Dr. Inczeffy István

főigazgató

Minden napra Balaton

A dosszié további cikkei

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában