egészséges élet

2020.08.13. 11:31

Tipegőtől nyugdíjasig bárki látogathatja az új kondiparkot

Élsportolók mutatták meg a Zaranyi lakótelepen élőknek, hogy mire használhatják a most nyílt kondiparkot, ahová ezentúl korosztálytól függetlenül várják a lakótelepen élőket egy kis testmozgásra.

K.G.

Jól töltötte a karanténidőszakot a 70 éves Hegyi Ferencné. A közelben lakó lánya naponta sietett hozzá a bevásárlással, de a szabad mozgást hiányolta. – Nagyon örülök, hogy nyílt egy kondipark a közelben, bár most olyan hőség van, hogy egyelőre nem merek lemenni – mondta az idős hölgy.

Korosztálytól függetlenül végezhetnek testgyakorlást az új kondiparkban a lakótelepen élők. Tavaly ők vetették fel az ötletet, hogy erre lenne szükségük. – Az a célunk, hogy 2030-ra Kaposvár legyen az ország egyik legegészségesebb városa – mondta Pintér Rómeó alpolgármester. – Az egészséges életmód alapja, hogy minél több embert vonjunk be a testmozgásba. A kondipark jó lehetőséget kínál arra, hogy mindenki beütemezzen legalább 20 perc edzést a programjába.

Az idén összesen 130 millió forintot költ az önkormányzat arra, hogy minél több lehetőséget biztosítsanak a sportolásra. 17 millió forintból a Füredi út mellett és a Zaranyi lakótelepen nyitottak kondiparkot. – Ezzel a program nem fejeződött be – emelte ki Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Ebben az esztendőben az óvodásoknak szánt műfüves pályákat építettük meg, de építünk kosárlabda pályát, grundokat focipályákkal és szabadtéri kondiparkokat.

Az idősek kérhetnek segítséget

A kaposvári röplabdás lányok és a kosaras fiúk adtak ízelítőt abból, hogy mire jók a köztéri kondiberendezések. Szűcs Kinga, az MCM Diamant játékosa úgy vélte: a gyakorlatok jól kiegészítik a konditermi edzést, futás után is tökéletes kikapcsolódást nyújtanak, de az idősek csak mértékkel és biztonságosan használják a kondiparkot, és sohasem egyedül. Hock Gergő, a KKK játékosa hozzátette: egy lakóközösség közepére berakni egy kondiparkot kiemelkedően jó ötlet, mert nagy hatást gyakorolhat az ott élőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában