igazgatócsere

2020.08.10. 09:00

Új vezető próbálja talpra állítani a csokonyavisontai strandot a járvány után

Júliustól új ügyvezető igazgatja a csokonyavisontai strandfürdőt. A váltás kényszerű volt, hiszen Katz Zoltán korábbi ügyvezető lemondott posztjáról.

Koszorus Rita

Fotó: LANG ROBERT

A megyében elsőként nyílt meg a koronavírus miatt elrendelt bezártság után a Csokonyavisontai Strand- és Gyógyfürdő. Majd egy hónapnyi nyitvatartás után Katz Zoltán ügyvezető lemondott posztjáról. Azt mondta, már tavaly decemberben lejárt a szerződése. Még egy évet vállalt, mert a fürdőnek működnie kell, de úgy érezte, eljött a búcsú ideje. Kérdésünkre elmondta: elképzelései nem estek egybe a tulajdonos terveivel a gazdaságos működésről.

Megkerestük Harasztia Attila polgármestert, hogy megtudjuk, mi vezetett a váltáshoz. A településvezető felidézte: a csokonyavisontai Thermál-Fürdő Kft. ügyvezetői posztját először 1981 és 2001 között látta el Katz Zoltán, majd 2015-től igazgatta újra a komplexumot. – A második időszakban a létesítményt üzemeltető Thermál-Fürdő Kft. újraszervezése, működtetésének biztosítása volt a fő feladat – fogalmazott a csokonyavisontai polgármester. – Utóda Nagy Balázs László lett: a fiatal szakember júliustól vette át a fürdő vezetését.

Tőle azt várja a tulajdonos, hogy racionalizálja a gazdálkodást és új piaci lehetőségeket keressen. S természetesen a koronavírus-válság okozta gazdasági nehézségek leküzdése is fontos feladat lesz.

Harasztia Attila arra a kérdésünkre, hogy a világjárvány miatt kialakult új helyzet és az ebből fakadó gazdasági nehézségek közrejátszottak-e a testület döntésében, azt válaszolta: nehéz éveken van túl a fürdő, s ezen a Covid–19 csak tovább rontott.

Mindezek és a helyhatóság nem éppen egyszerű helyzete dacára a csokonyavisontai önkormányzat saját forrásból segítette a fürdőt működtető Thermál-Fürdő Kft.-t a vírus miatt a lezárás idején.

Jelentős vendégszámkiesést szenvedett el a csokonyavisontai fürdő, miután a horvát turisták nem csobbantak a dél-somogyi gyógyvízben. Az új vezető, Nagy Balázs László kérdésünkre elmondta: ez mintegy 30 százalékos forgalomcsökkenést eredményezett. Ám ezzel együtt júliusban a tava­lyinál is több jegyet értékesítettek a kasszákban. – Több mint 12 ezer vendéget fogadtunk, ami 4100-zal több, mint a tavalyi év azonos időszakában – mondta Nagy Balázs László. – Az a cél, hogy a kft. a saját lábán álljon meg, ezért az üresen álló üzletek bérbeadását kezdeményeztem.

Az üresen álló üzletek bérbe adását is kezdeményezték

Emellett a családosokra is fókuszálna a létesítmény a nyugdíjas vendégek mellett, ezért játszóteret alakítanának ki, és a területen lévő 1,1 hektáros horgásztavon immár pecázni is lehet. Esős időben az átalakított régi öltözőépületben pingpongozni, sakkozni lehet majd.

Emellett azt is fontosnak tartaná az ügyvezető igazgató, hogy a régi tangentoros és szénsavkádakat lecseréljék modernebb eszközökre.

A vírusveszély idején öt dolgozótól megvált a kft., közülük már hármat visszavettek. Az új ügyvezető szeretné, ha a járvány előtti létszámmal tudnának működni, s gyógymasszőröket is alkalmaznának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában