adomány

2020.09.16. 13:22

A jószándék festette színesre a mosolyra fakasztó gólyát, s békát

Fából készült gyerekjátékra festették a Desedát és környezetét a Rippl-Rónai Múzeum munkatársai.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

A dolgozókat a Nevetnikék Alapítvány kereste fel, akik örömmel vállalták az önkéntes pingálást. Őszi Zoltán, múzeumpedagógus elmondta: még sohasem csináltak ilyet, ezért nagy izgalommal álltak neki a festésnek. – Jó, hogy a napi munkánk mellett ezzel is foglalkozhatunk – fogalmazott Őszi Zoltán. – Az alapítvány kérése az volt, hogy a Desedát mindenképpen jelenítsük meg. Bár nem feltétlenül a valós táj köszön vissza az alkotásról, de igyekszünk olyan motívumokat megrajzolni és festeni, ami hasonlít a tóra és környezetére – tette hozzá.

Az önkéntesek békákat, gólyát, színes égi madarakat, kéklő vízfelületet és nádat is pingáltak a játékelem felületére. A mesefigurákat úgy kellett elkészíteni, hogy a legkisebb gyerekektől a kamaszokig mindenkit felvidítson majd. A színes játékelem ugyanis a kaposvári kórház gyerekosztályára kerül.

Csernákné Matuca Ivett, a Nevetnikék Alapítvány kaposvári programkoordinátora elmondta: már a pécsi és a szigetvári kórházban is készítettek interaktív játékfalat, így a gyerekek akkor is tudnak játszani, amikor az alapítvány önkéntesei nincsenek bent nálunk. – A fa játékokat a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjában szereztük be – hangsúlyozta Csernákné Matuca Ivett. – Az alapítványunk nyerte meg tavasszal a négyszázezer forintos fődíjat, ebből tudtuk megvenni az egyedileg tervezett és készített fajátékokat. Az egyik elemmel amőbázni és kirakózni lehet a másik játék pedig egy óriási golyólabirintus. Ezeken felül vásárolunk még babakonyhát, autókat és hozzá pályát, de társasjátékokkal is gazdagítjuk majd a gyerekosztályt – fogalmazott a Nevetnikék Alapítvány kaposvári programkoordinátora.

A múzeumban megfestett játékokat szeptember 25-én viszik el a gyerekosztályra. Csernákné Matuca Ivett hozzátette: ősszel is szeretnének részt veszni az áruházlánc programjában, amelynek egyik eleméből a koronavírus-járvány miatt bajba jutottakat lehet majd támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában