ifjonti hazaszeretet

2020.09.16. 17:30

Hazánk védelmében és a biztos megélhetésért esküt tettek a kadétok

Esküt tettek a kilencedikes K osztály harminchárom honvéd kadétja kedden a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Technikum és Gimnáziumban. Ők a második évfolyam, akik honvédelmi igazgatási ügykezelő végzettséget szerezhetnek.

Góz Lilla

Izgatottan várakoztak katonai formaruhában az Eötvös elsős kadét osztály tagjai. Vörös Bernadett Kitti azért jelentkezett erre képzésre, mert édesapja sok szépet mesélt neki a katonai hivatásról és vonzotta az egyenruha viselése is. Több lány is ezt a képzést választotta.

 

– Tőlem távol állnak a nőies szakmák, szeretnék mesterlövészként dolgozni majd – mondta el Fido Noémi Barbara. Laki Patrik pedig a rendőr és katonai pálya között hezitált, végül az utóbbit választotta. – A Magyar Honvédség megbízható munkahely, ami szerintem a mai világban fontos, az öt éves képzés után fegyverműszerészként vagy határőrként szeretnék dolgozni – mondta el a kadét tanuló. Tátrai Benedek a jövőben külföldi katonai misszióra menne. – Egy sportos képzésre készültem, valamint korábban a diákok tartottak az általános iskolánkban egy bemutatkozó előadást és akkor döntöttem el, hogy kadét szeretnék lenni – tette hozzá a fiatal fiú.

– Higgyétek el jó helyen vagyok, ne feledjétek el viselkedésetekkel nem csak magatokat, az iskolát, hanem várost, a honvédséget, hazánkat képviselitek, ami komoly feladat – mondta el Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója. Takács Szilvia, az iskola igazgatója köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a diákok egy olyan szerencsés korszakban születtek, mikor békében, biztonságos környezetben élhették le eddigi életünket, a háborút csupán történelmi tanulmányaikból ismerik. Az esküt követően Nevelős László, a Magyar Honvédség 44. Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka átadta az állományjelzéseket a kadétoknak.

Büszke katonáira Kaposvár

– Hazánk azért maradt erős és büszke ország, mert mindig többségben voltak a nemzetüket szerető, erős, egyenes jellemű polgárok – mondta el köszöntőjében Szita Károly polgármester. Kiemelte: a modern világban a haza védelme továbbra is létszükséglet, katonáink őrzik határainkat, segítenek katasztrófahelyzetekben, valamint a koronavírus elleni harcban is kiemelt szerepük van. Bízik abban, hogy a diákok közül sokan maradnak az iskola után Kaposváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában