veteránmustra

2020.09.14. 17:50

Különleges járművek látogattak Kaposvárra

Motorkerékpár után akasztható egykerekű utánfutót éppúgy pontoztak hétfőn a kaposvári veteránjármű-vizsgán, mint trendi robogót vagy lóerőtől duzzadó sportverdát. A szakemberek összesen 17 járművet értékeltek.

Harsányi Miklós

– Ez az első veterán­autóm, s már nagyon ragaszkodom hozzá – mondta a jutai Oros András. – A Porsche 928 S-t annak idején Olaszországból hozták, s számomra még mindig azt a csodát jelenti, mint ami a nyolcvanas években volt.

Az autó V8-as, 5000 köbcentis motort kapott, teljesítménye 310 lóerő. A modellt 1977-ben kezdték gyártani, s rá egy évre az Év Autója címet zsebelte be.

Grafitszürke karosszéria, barnás-bordós bőrrel bevont belső: a tulaj szerint ennyi idő elteltével is az igényességet és a harmóniát ötvözi a sportkocsi. A 200 feletti végsebességre képes jármű rövidesen egy komoly hifirendszert kap.

A terepjárón és a trendi robogókon kívül három Simsonon is megakadt a látogatók tekintete. A pirosra fújt, 1986-as modell sok mai, ötvenes férfi álma volt annak idején.

A szekszárdi Both Krisztián féltő gonddal szállította tréleren az 1979-es Vespát a kaposvári műszaki állomásra, mely a veteránvizsgának biztosított helyszínt. Büszkén újságolta: pöccre indul a gép, melynek eredeti a fényezése, s kiváló állapotban van a motor. S a kétszemélyes, 125 köbcentis gép kilométerórája mindössze 23 ezer kilométert mutat.

Remélik, az őszi piknik nem marad el

– Akit megérint a veteránjárművek iránti „szerelem”, azt jó eséllyel élete végéig kíséri a szenvedély – mondta Punik László, a megyei veterángyűjtő egyesület elnöke. – Ezért is volt szomorú, hogy a koronavírus-járvány miatt le kellett fújnunk a tavaszi Technik-Pikniket. Reméljük, hogy a második hullám ellenére sikerül megtartani a 24. rendezvényünket szeptember 27-én, vasárnap, a kaposvári Cseri parkban. Betartjuk az összes biztonsági szabályt, ezért két részletben zajlik a rendezvény: külön lesz a kiállítás, illetve a börze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában